Godt at vide

Homøopatiens mysterium

Jo mere fortyndet, jo bedre – homøopati er virksomme stoffer fortyndet i en grad, så mange stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor medikamentet overhovedet skulle virke. Men det er selve vandet og vandets svingninger, der er det interessante ved homøopati.

Hvordan virker homøopatiske midler?

Men hvordan kan et stof, der er så fortyndet, så der faktisk slet ikke er mere af det oprindelige middel tilbage, så overhovedet virke?

Forklaringen ligger i fremstil­lingen af remedierne. Der laves et udtræk af fx en urt, og en enkelt dråbe af dette udtræk kommes i vand, som rystes sammen og bankes. På den måde sættes der “aftryk” i vandet. En dråbe af dette kommes i vand, som rystes sammen og bankes. Denne fremgangsmåde fortsætter, indtil der ikke er mere af det oprindelige stof tilbage, men til gengæld en masse aftryk. Og disse aftryk har en bestemt energi eller frekvens.

Ved at tilføre dette bestemte præparat til en syg krop vil man hjælpe med at sætte de selvhelbredende kræfter i gang. Derfor kan man sige, at jo mere fortyndet præparatet er, jo flere “banke-aftryk” er der i, og jo kraftigere virker det.

Klassiske homøopater arbejder altid og ude­lukkende med enkeltmidler, dvs. der bliver aldrig blandet to urter i samme flaske.

Læs også
Lægekunst og naturlægekunst fra Hippokrates til Paracelsus
Eva Lydeking-Olsen: Syre/base-balancen
Infektioner: Gør miljøet bedre og lad bakterierne dø af sig selv
Stevia – et naturligt, uskadeligt og kaloriefrit sødemiddel
Kanne Brottrunk for en sund tarm
Har du e-sans? Du er ikke alene…