B1-vitamin (Thiamin) Godt at vide

Forbrugererfaring: Myg kan ikke fordrage B-vitaminer

En forbruger fortæller…

Jeg læste i en artikel sidste år, at selv kæmpedoser af B-vitaminer ikke skræmmer myg væk. Og at det gamle husråd med hvidløg og sennep også er overtro – som i hvert fald myggene ikke tror på.

B1-vitamin virker afskrækkende på mygDa jeg startede mine ferier i de norske fjelde, var det et værre griseri med alle slags olier og cremer mod myg. Og myggene var alligevel helt vilde med mig. Men så anbefalede en læge mig at prøve B-vitamin. Som han sagde: “Teorien er ikke videnskabeligt bevist, men meget tyder på, at myggene tror på den”.

Og det gør jeg også. Nogle dage før afrejsen starter jeg med at tage 300 mg B1-vitamin (thiamin) pr. dag, og det holder faktisk myggene på afstand. Jeg har ikke erfaringer med hvidløg og sennep, men de af mine venner, som spiser meget hvidløg, er ikke særligt plagede af myggestik.

I store doser kan B-vitaminer (i dette tilfælde særligt B1) give en bestemt kropslugt, som gør, at insekter – specielt myg – ikke kan lide lugten af en, og derfor vælger at finde en anden “vært” at stikke.

Læs også
Myggestik? Så er her et godt råd!
Myggeafskrækkende midler
Eukalyptus – en plante, der helbreder og gør godt
Kinesisk malurt – det naturlige malariamiddel
B-vitaminerne har stor betydning for dit helbred
B-vitaminer holder hjerne og øjne sunde
B1-vitamin: Historie og virkning
Deo Crystal – naturlig deodorant til din krop