Godt at vide Kosttilskud

Anprisninger: Alfalinolensyre (ALA)

Her får du en liste over de anprisninger af alfalinolensyre (ALA), som er godkendt af EFSA (European Food Safety Authority). ALA er en flerumættet omega-3 fedtsyre, der findes i mange planteolier og er meget vigtig for menneskets ernæring. Der er fundet beviser for, at ALA har en gavnlig indflydelse mod hjerte-/karsygdomme. Omega-3 fedtsyrer nedsætter risikoen for mange sygdomme, især dem der involverer inflammation, bl.a. åreforkalkning, blodprop, kræft, diabetes, demens, depression, gigt, astma, psoriasis, eksem og tarmbetændelse.

Godkendt EFSA-anprisninger

Følgende anprisninger er godkendt af EFSA for alfalinolensyre og må derfor anvendes til markedsføring af produkter indeholdende ALA:

  • ALA bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.
    Bemærk: Forbrugerne skal informeres om, at den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 2 g ALA.

Hvordan får jeg alfalinolensyre?

Alfalinolensyre findes i mange frøolier, særligt frøene fra hør, raps, soja, valnødder og hamp, samt i grønne blade (specifikt de membraner, der er ansvarlige for fotosyntese). Grønne planter – og de dyr, der spiser dem, er derfor ofte en god kilde til ALA.

Som kosttilskud kan du få alfalinolensyre i hørfrøoliekapsler, der produceres af Natur-Drogeriet A/S og forhandles af Matas, helsekostbutikker og webshops.

Anprisninger: Alfalinolensyre (ALA)Læs også
Husk, at fedtsyrer er livsnødvendige
Hørfrøolie beskytter mod hjerte-/karsygdom
Iskæmisk hjertesygdom og alfalinolensyre
Sundhedsanprisninger
EFSA, anprisninger og ytringsfrihed

Kilder
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/?uri=celex%3A02012R0432-20160101
Wikipedia