Immunsystem Vitaminlignende stoffer

Immunforsvar, lymfocytter og betacaroten

Denne undersøgelse vurderede undergrupper af lymfocytter før og efter 44 uger med tilskud af 60 mg betacaroten pr. dag – og den indvirkning, betacaroten har på vores immunforsvar. Undersøgelsen omfattede 10 forsøgspersoner, der fik betacaroten, samt en placebogruppe også omfattende 10 personer.

Man kunne påvise en forøgelse af betacarotenniveauet i blodet og i de enkernede celler – en forøgelse, som efter 2 og 4 uger lå hhv. 4 og 3 gange højere i forhold til målingerne ved forsøgets start. CD4/CD8 (forholdet mellem hjælper- og suppressor-celler) forøgedes efter ni måneder med betacarotentilskud, mens NK-celler, nye T-celler, memory-T-celler og cytotoksiske T-celler ikke ændrede sig i forsøgsperioden.

Der blev ikke meldt om nogen former for bivirkninger eller negative reaktioner. Betacaroten synes at have en immunstimulerende virkning ikke blot på HIV-smittede patienter, men også på raske personer.

Sunprep med betacaroten - godt for immunsystemet og meget andet

Læs også
Naturmidler til dit immunforsvar
Hvor stærkt er dit immunforsvar?
10 faktorer, der booster dit immunforsvar
Betacaroten absorberes godt
Olivenblade styrker immunforsvar og kredsløb
Motion styrker immunforsvaret
Immunforsvar styrkes med massage
Forbrugererfaring: Betacaroten gør huden klar til solen

Kilde
Murata T et al. Effect of Long-Term Administration of Betacarotene On Lymphocyte Subsets in Humans. American Journal of Clinical Nutrition, 1994;60:597-602.