Immunsystem

Curcumin medvirker til at forbedre immunfunktionen

I en artikel i Journal of Nutritional Biochemistry skriver forskere fra Oregon State University om sundhedsfremmende egenskaber ved curcumin – et stof, der findes i krydderiet gurkemeje – for  immunfunktionen.

Adrian Gombart og hans kolleger opdagede, at curcumin næsten tredoblede ekspressio­nen af et gén, der koder proteinet cathelicidin antimikrobialt peptid (CAMP), der kan medvirke til at be­kæmpe bakterier, vira og svampe, som immunforsvaret ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. CAMP er det eneste kendte antimikrobiale peptid af sin slags hos mennesker, og det er i stand til at ødelægge en bred vifte af bakterier (bl.a. den, der forårsager tuberkulose) og medvirke til at forebygge blodforgiftning. Curcumins effekt på CAMP ikke er så stærk som den, man tidligere har påvist for D-vitamin, men stoffet kan alligevel have betydning for immunfunktionen – ud over at hæmme betændelse og virke som antioxidant.

Dr. Gombart bemærker, at selvom curcumin generelt indtages i små mængder, “er det muligt, at vedvarende indtagelse over tid kan have en sundhedsfremmende virkning og medvirke til at beskytte mod infektion, særligt i maven og tarmkanalen”.

Curcumin findes i Curcuma Kapsler eller Curcuma Black, hvor gurkemeje er kombineret med sort peber for bedre optagelse. Begge produkter er fra Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Curcumin medvirker til at forbedre immunfunktionenCurcumin medvirker til at forbedre immunfunktionenLæs også
10 faktorer, der booster dit immunforsvar
Overtræning nedbryder immunforsvaret
Immunforsvarets forbindelse til tarmsystemet
Gurkemeje: En antioxidant med mange andre egenskaber
Krydderier får ikke bare maden til at smage bedre…
Astragalus kan give immunforsvaret et løft
Naturmidler til dit immunforsvar
Curcumin er sikkert og effektivt mod slidgigt
Curcumin modvirker diabetisk neuropati

Kilde
J Nutr Biochem, 25. maj 2012