Forkølelse, influenza og andre Infektioner Naturmidler

Ginseng og andre kinesiske urter mod influenza

Influenza kan være et ubehageligt bekendtskab, men måske skulle du prøve at søge hjælp i ginseng og andre kinesiske urter?

Under fugleinfluenzaepidemien opfordrede de kinesiske sundhedsmyndigheder folk til at bruge traditionelle kinesiske urter til at behandle sygdommen. En metaanalyse af 11 forsøgsrapporter med over 2.000 patienter har vist, at de traditionelle kinesiske urter var mere effektive til at kurere influenzasymptomerne end konventionel virus- og feberhæmmende lægemidler.

Det anbefales at søge råd og vejledning hos en behandler, der har god indsigt i brugen af kinesiske urter. I to randomiserede forsøg med 198 plejehjems­beboere var en daglig dosis på 200 mg ginseng i stand til at reducere risikoen for akut lungesygdom med 89 % sammenlignet med placebo. Kun 1 ud af de 97, der fik ginseng, pådrog sig en infektion.

Ginseng og andre kinesiske urter kan modvirke influenza

Læs også
Forskellen på forkølelse og influenza
Ginseng kan måske forebygge influenza
Influenza: Forebygger du på den optimale måde?
Forkølelse og influenza – hold dem fra døren på den naturlige måde
Ginseng til dit immunforsvar – og meget mere
Ginseng-undersøgelsen 1987
Ginseng-undersøgelsen 1991
Ginseng – en himmelsk rod

Kilde
Chen XY, Wu TX et al. Chinese medicinal herbs for influenza. Cochrane Database Systematic Review, 2005, CD004559.
McElhaney JE, Gravenstein S et al. A placebo-controlled trial of a proprietary extract of North American ginseng (CVT-E002) to prevent acute respiratory illness in institutionalized older adults. Journal of the American Geriatrics Society. 2004;52(1):13-19.