Folkesundhed Naturmidler

Nigellafrø kan afhjælpe fedme-relaterede sygdomme

Fedme hænger nøje sammen med en øget forekomst af kredsløbssygdomme, kræft, insulinresistens og dårligt fungerende immunforsvar, og derfor bør man ved vægtreducerende strategier også tage disse sekundære lidelser i betragtning.

Nye forsøg tyder på, at sortkommen (Nigella sativa) har hjertebeskyttende, kræfthæmmende, diabeteshæmmende, antioxidante og immunregulerende egenskaber. Sortkommen og/eller dets største biologisk aktive indholdsstof, thymoquinon, har vist biologisk aktivitet i en række forskellige sygdomsmodeller, men virkemekanismen er i overvejende grad endnu ukendt. Med den voksende interesse i og brug af funktionelle fødevarer og nutraceutiske ingredienser, samt forøgelsen i antallet af tilfælde af fedme og kroniske sygdomme på verdensplan, er der behov for yderligere forskning i de behandlingsmæssige og forebyggende virkninger af sortkommen.

Kilde
Vanamala J, Kester AC, Heuberger AL, Reddivari L. Mitigation of obesity-promoted diseases by Nigella sativa and thymoquinone. Plant Foods Hum Nutr. 2012;67(2).