Sund kost og livsstil Urter og krydderier

Grøn Chi te

Teen med håbets grønne farve

I 1991 afholdtes i New York den første internationale konference om de fysiologiske egenskaber ved Grøn Chi Te, og eksperterne pegede her på følgende interessante forhold:

  • Teen forebygger caries  på to forskellige måder: For det første dræber garvestofferne i teen de cariesfremkaldende bakterier i mundhulen, og for det andet beskytter indholdet af fluor tandemaljen mod ødelæggende syrer. Tænderne bliver således mere modstandsdygtige over for caries.
  • Teen kan medvirke til at sænke forhøjet blodtryk og for høje kolesterolværdier i blodet – derved modvirker den  åreforkalkning.
  • Teen kan reducere risikoen for kræft. Stoffer i teen – bl.a. epigallo-catechin gallat (EGCG) – kan forhindre den anormale cellevækst, som er et forstadium til kræft.

Grøn Chi te

Teen indeholder netop de rigtige mængder af sundhedsstyrkende substanser. De vigtigste er polyfenoler (garvestoffer), alkaloider (koffein mm.), aminosyrer, proteiner, aromastoffer og vitaminer. Grøn Chi Te har en sund stimulerende virkning, hjælper fordøjelsen, bedrer synet og virker vanddrivende og udrensende på urinvejssystemet. Desuden har teen ingen skadelige bivirkninger.

Den specielle grønne te i Grøn Chi Te kan have en let bitter smag. Derfor er den tilsat hvidtjørnblomster, der ikke bare afrunder smagen, men også indeholder værdifulde stoffer, som ved regelmæssig indtagelse styrker hjerte og kredsløb. Hvidtjørn er en af vores mest skattede lægeplanter og forstærker den terapeutiske virkning.

Grøn Chi Te forhandles af materialister og helsekostforretninger.

Læs også
Sandheden om grøn te
Grøn te giver god kondition
Grøn te kan lindre psykiske problemer
Helseurter kan mere, end vi tror
Grøn te og udholdenhed
Grøn te fremmer produktionen af afgiftende stoffer
Grøn te kan virke hæmmende på brystkræft