Naturlig støtte til vægttab Sport og motion Sund kost og livsstil

Uden motion virker slankekuren ikke

Hvem har ikke glædet sig over de første kilos flugt for pludselig at opleve, at vægten nu ikke er til at rokke ud af stedet? Dette skyldes en fysiologisk mekanisme, vi har til at beskytte os mod sult. Ved nedsat fødeindtag sænkes nemlig det basale stofskifte.

Det basale stofskifte repræsenterer den energi, kropsvævene kræver for at holdes i gang, så hvis den totale mængde kropsvæv reduceres pga. kostændring, vil det resultere i et nedsat stofskifte.

Men det drilagtige er, at stofskiftet nedsættes ca. 2 gange mere end forventet med det resultat, at kroppens samlede energibehov falder betydeligt, så diæten kun har ringe virkning, med mindre der er tale om en meget drastisk slankekur. Forsøg på at løse dette problem bl.a. ved medicinsk behandling har ikke været videre effektive.

Men motion synes at være løsningen ifølge Clyde Donahoe ved University of Wisconsin-Madison. Ved at følge 10 kvinder over 18 uger kunne man påvise, at hvor vægttabet pga. det nedsatte stofskifte under en slankekur synes at stagnere, kan man med rigelig motion få stofskiftet op på det niveau, hvor det var før diæten, så et videre støt vægttab opnås.

Læs også
Man bliver slank af at bevæge sig – ikke sulten
Sunde vaner slanker 6 kilo
Vægttræning er lige så godt til at forbrænde fedt som løb
Cirkeltræning til kamp mod fedt
Motion er effektivt mod 27 sygdomme
Så meget forbrænder du ved forskellige aktiviteter
Urter jager sulten og appetitten på flugt
Mad, der gavner din motion

Kilde
New Scientist, 10.1.85