Sport og motion

Amino-Complex Valleprotein til vægtløftere

Har vægtløftere virkelig brug for proteintilskud? En gruppe forskere fra Bukarest i Rumænien har undersøgt sagen. Dobbeltblind-forsøget omfattede 20 elite-vægtløftere, der forberedte sig til en in­ternational konkurrence. Halvdelen af deltagerne fik et mælkebaseret proteinpulvertilskud, mens resten fik et placebopræparat.

I ca. 5 måneder fik den ene gruppe proteintilskud i en mængde på 1 g/kg kropsvægt, hvor pulveret var blandet i kakaomælk eller yoghurt. I de følgende 3 måneder fik denne gruppe placebo efterfulgt af 2 måneder mere med proteintilskud op til konkurrencen. Den anden gruppe fik hhv. placebo og proteintilskud i de modsatte perioder. Proteinmængden lå på 3,5 g/kg kropsvægt. Sportspræstatio­nen blev i lø­bet af tilskudsperioden øget med 6,69 % sammenlignet 3,27 % i den gruppe, der kun øgede træningsindsatsen.

Forsøget anbefaler, at man tager et tilskud af mælkeprotein af god kvalitet under intensiv træning, i størrelsesordenen 1,2-1,5 g/kg kropsvægt. Der blev ikke meldt om negative bivirkninger.

Amino-Complex Valleprotein fra Natur-Drogeriet A/S fås i tre varianter: 400 g og 900 g pulver med 78 % protein, samt en 400 g instant version med 77 % protein. Alle produkter kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Amino-Complex Valleprotein – det protein, du har brug for!
Valleprotein – fantastisk til lidt af hvert
Amino-Complex valleprotein – en superstar blandt næringsstofferne
Ærteprotein er nyttigt for sportsfolk – og alle andre…
Body Kraft styrker og giver øget fedtforbrænding