E-vitamin Sport og motion

E-vitamin beskytter kroppen ved træning

Kroppen udsættes for belastning ved træning, og her kan E-vitamin være et nyttigt næringsstof at have i baghovedet. Det viser forskningsresultater.

30 elitecykelryttere skulle i 15 måneder spise enten E-vitamintilskud eller placebo, samtidig med at de fulgte et hårdt træningsprogram. Derefter skulle de gennemføre en hård cykeltest.

E-vitamin medvirker til at beskytte kroppen ved træningDer var ingen forskel i præstationsevnen. Til gengæld viste blodprøverne, at kroppens antioxidantforsvar over for frie radikaler var væsentlig bedre hos de sportsfolk, der havde spist E-vitaminer. Dette kan muligvis beskytte kroppen mod celleskader, forbedre restitutionsevnen og styrke immunforsvaret på længere sigt.

Så konklusionen er, at E-vitamin KAN beskytte kroppen ved træning, men ikke i form af øget præstationsevne. Men evnen til at restituere og opbygge et stærkt immunforsvar er også af stor vigtighed for elitesportsfolk – og alle os andre!

E-vitamin kapsler med 245 mg fra Natur-Drogeriet A/S!

Læs også
E-vitamin – en stærk antioxidant med et imponerende virkespektrum
Naturligt E-vitamin – naturligvis!
Antioxidanter – det bedste forsvar mod frie radikaler
C-vitamin er guf for ømme muskler
Træning kan bremse aldring af muskler
Sportsfolk har brug for mere zink
Overvægtige har brug for antioxidanter, når de træner
Muno Colostrum til bedre sportspræstationer

Kilde
Rokitzki et al. Alpha-Tocopherol supplementation in racing cyclists during extreme endurance training. International Journal of Sports Nutrition. 1994;4(3).