E-vitamin Graviditet og fødsel

Antioxidanter viser potentiale mod ufrivillig barnløshed

Ufrivillig barnløshed og antioxidanter – er der en sammenhæng? Ja måske, viser ny forskning.

En analyse offentliggjort online i tidsskriftet Pharmacological Research gennemgår antioxidanternes rolle i behandlingen af infertilitet hos mænd og kvinder – og konkluderer, at stofferne viser lovende takter på grund af deres indvirkning på kredsløbsfunktionen.

“Vi er stadig i gang med at udforske den direkte indvirkning fra antioxidanterne på kvaliteten af sæd- og ægceller, men en stor mængde beviser tyder på, at tab af kar-tonus er den grundlæggende årsag til rejsningsbesvær (erektil dysfunktion) og måske også til ændringer i kvindens reproduktion”, skriver forsøgsrapportens forfattere Francesco Visioli og Tory M. Hagen.

Forfatterne bemærker, at dannelse og biologisk tilgængelighed af nitrogenoxid, som spiller en stor rolle i karfunktionen, hæmmes af stoffer kaldet frie radikaler. Disse skadegørende molekyler kan delvis kontrolleres ved at øge tilgængeligheden af antioxidanter. De antioxidanter, man almindeligvis tager tilskud af, bl.a. C- og E-vitamin, kan have en generelt gavnlig virkning, men andre antioxidanter som liponsyre kan have en mere dybtgående positiv indvirkning.

Dr. Hagen tilføjer, at behandling med antioxidanter “måske også kan forebygge andre kritiske helbredsproblemer – på et tidligt stadie, hvor ernæringsmæssig behandling ofte fungerer bedst”.

Antioxidanter viser potentiale mod ufrivillig barnløshed

Læs også
Rigtig kost kan hjælpe barnløse kvinder
Barnløshed (sterilitet/ufrugtbarhed)
Alkohol og barnløshed
Rødvin er godt for frugtbarheden
Naturligt E-vitamin – naturligvis!
C-vitamin holder mænds sædkvalitet i top
Folsyre mindsker risikoen for rejsningsbesvær

Kilde
Pharmacol Res. 1. juli 2011.