D-vitamin Graviditet og fødsel

D-vitamin under graviditeten øger barnets IQ

Tidsskriftet The Journal of Nutrition har offentliggjort resultaterne af et forsøg foretaget af forskere ved Seattle Children’s Research Institute og University of Tennessee. De viser, at der er en sammenhæng mellem den gravides D-vitaminniveau og resultaterne af intelligenstests hos børnene.

På basis af data fra 1.503 gravide kvinder, der deltog i forsøget Conditions Affecting Neurocognitive Development and Learning in Early Childhood, undersøgte forskerne sammenhængen mellem plasmaindholdet af 25-hydroxyvitamin D [25(OH)D] i andet trimester og intelligenskvotienten hos deres børn i 4-6 års-alderen. De fandt frem til, at for hver 10 ng/ml forøgelse i 25(OH)D-niveauet blandt de kommende mødre lå børnenes samlede IQ 1,17 points højere, den verbale og ikke-verbale IQ lå hhvs. 1,17 og 1,03 højere.

Barnets intelligens påvirkes af moderens D-vitaminniveau under graviditetenDesuden fandt man ud af, at D-vitaminniveauet var signifikant lavere blandt farvede mødre. ”Pigmentet melanin beskytter huden mod solskader, men ved at blokere for UV-stråler reducerer melaninet også produktionen af D-vitamin i huden”, bemærker forskerne. ”Derfor var vi ikke overraskede over at konstatere en udbredt D-vitaminmangel blandt farvede kvinder. Selvom mange tager vitaminer under graviditeten, kan det ikke rette op på en allerede eksisterende D-vitaminmangel. Jeg håber, at vores resultater kan sætte yderligere fokus på dette problem og vise de langsigtede virkninger af D-vitamintilskud under graviditeten for barnet og dets neurokognitive udvikling. De viser også, at der er visse grupper af gravide, som vi skal fokusere særskilt på”.

”D-vitaminmangel er ret udbredt”, tilføjer de. “Det kan være svært at få tilstrækkelige mængder D-vitamin gennem kosten, og det er ikke alle, der kan kompensere for denne mangel ved hjælp af solens stråler, så det kan være en god løsning at tage et kosttilskud”.

D-vitamin 85 mikrogramLæs også
D-vitamin har en positiv indvirkning på graviditetD-vitamin 35 mikrogram
D-vitamin optages bedst på bar hud
Mental svækkelse kan skyldes mangel på D-vitamin
C-vitaminmangel kan skade fostre
Fedtsyrer øger babyers intelligens
Multivitaminer forebygger fødselsskader
Alkohol under graviditet kan skade barnets intelligens
Bly i blodet giver lavere IQ
Begræns dit kaffeforbrug, mens du er gravid

Kilde
https://www.lifeextension.com/whatshot/2020/11/november-whats-hot-articles#higher