B9-vitamin (Folsyre) Graviditet og fødsel Zink

Tilskud af zink og folsyre forbedrer sædkvaliteten

Det er nu påvist, at sædkvaliteten kan forbedres ved at tage tilskud af sporstoffet zink og folsyre (B9-vitamin). Mænd med dårlig sædkvalitet kan på denne måde kan øge antallet af sædceller markant. Næringsstofferne øgede sædcelletallet med 74 % i løbet af et halvt år, skriver en hollandsk forskergruppe i fagtidsskriftet Fertility and Sterility.

Deres konklusion stammer fra en klinisk afprøvning foretaget på 103 mænd, der havde nedsat sædkvalitet af ukendt årsag. Mændene fik tilskud af zink og/eller folsyre eller placebo. Desuden indgik en kontrolgruppe af mænd med normal sædkvalitet, som tog de samme kombinationer af tilskud.

Der sker ingen markante ændringer i sædkvaliteten, når mændene kun får tilskud af enten zink eller folsyre. Til gengæld kan de to stoffer i kombination ikke blot forbedre sædkvaliteten hos mænd med nedsat sædcelletal, men også hos kontrolgruppen, dvs. mænd, som i forvejen har normal sædkvalitet.

Begge stoffer findes i forskellige fødevarer, men du kan også ty til indtagelse af kosttilskud, fx fra Natur-Drogeriet A/S.

Tilskud af folsyre medvirker til at forbedre sædkvaliteten

Læs også
Zink: Det bør du videTilskud af zink medvirker til at forbedre sædkvaliteten
Zink: Et mineral med mange egenskaber
Flere tvillingefødsler på grund af folsyre
Dårlig sædkvalitet hos far kan give alvorlige sygdomme hos barnet
Granatæbler forbedrer sædkvaliteten

Kilde
Fertility and Sterility, 2002.