Graviditet og fødsel Sund kost og livsstil

Hampeprotein til mor, far og barn

Hampeprotein spiller en stor rolle for graviditeten, men vidste du også, at fødevaren også er vigtig i tiden op til?

Det er nok ikke den store overraskelse, at den rigtige næring til kroppen er afgørende for vordende mødre under graviditeten. Men det er lige så vigtigt for kvinden at spise en sund kost før undfangelsen – og det samme gælder for den potentielle far. Kosten bidrager i høj grad til at øge fertiliteten og give en god basis for en glad og sund baby.

En af de bedste fødevarer til ‘undfangelsesmenuen’ er Økologisk Hampeprotein!

Hampeprotein er gavnligt for både mor, far og barn

Essentielle fedtsyrer til mødre

Reproduktive hormoner dannes fra sunde fedtstoffer. En afbalanceret hormonprofil giver en sund undfangelse. Hertil kommer, at det er meget vigtigt for en vordende mor at opbygge lagre af essentielle fedtsyrer før undfangelsen, fordi barnet vil trække på moderens reserver under graviditet – og dette vil ikke blot påvirke sundheden for barnet, men en mor, der mangler fedtsyrer, vil ofte opleve fødselsdepression, følelsesmæssig ubalance, kronisk træthed og inflammatoriske tilstande.

… og til mænd

At få tilstrækkeligt med essentielle fedtsyrer er især vigtigt for mænd, fordi fedtsyrerne har indflydelse på sædkvaliteten. Forsøg viser, at 26 % af alle tilfælde af barnløshed skyldes manden.

Sæd er rig på prostaglandiner, som dannes af essentielle fedtsyrer. Mangler manden fedtsyrer, vil hans sæd have en lavere sædkvalitet og/eller dårlig motilitet.

…og til barnet

Fostret oplever den største vækst i de første tre måneder af graviditeten. Derfor er det så vigtigt, at fedtsyre-grundlaget er på plads før graviditeten. Fostret har brug for disse værdifulde fedtstoffer til alle kropssystemer. Hjernen alene består af over 60 % fedt og er rig på både omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Mangel på essentielle fedtsyrer har en sammenhæng med lave fødselstal, indlæringsproblemer og følelsesmæssige lidelser senere i livet.

En sund familie med Økologisk Hampeprotein fra Natur-Drogeriet

I betragtning af, at 90 % af moderne mennesker mangler essentielle fedtsyrer, og den kritiske rolle, de spiller for både mor og barns helbred, er det vigtigt at vælge en god kilde til fedtsyrer. Den gode nyhed er, at Økologisk Hampeprotein indeholder naturligt forekommende essentielle fedtsyrer i det omega- 3/-6 forhold, menneskekroppen har brug for.

Læs også
Hamp: Naturens glemte fødevare
Hampefrø – små, naturlige kraftværker
Mikronæringsstoffer til kvinder i fertilitetsbehandling
Gode råd under graviditeten
Graviditetskvalme kan lindres
Hvidløg under graviditet = færre for tidligt fødte børn
Gravide vegetarer lever sundere
Markører for træthedssyndrom
Omega-3: Her er svarene på de vigtigste spørgsmål
Sterilitet hos mænd kan skyldes mangel på protein