Proteiner Sund kost og livsstil

Amino-Complex Valleprotein – det protein, du har brug for!

Amino-Complex Valleprotein er et naturligt, komplet protein med en høj biologisk værdi, og det er en rig kilde på såvel forgrenede som essentielle aminosyrer. Det er bevist, at Amino-Complex Valleprotein kan være med til at reparere og genopbygge muskelvæv efter træning – samtidig med, at det forbedrer energiniveauet og giver immunforsvaret et skub i den rigtige retning. Rent valleproteinisolat indeholder ingen fedt, kolesterol eller laktose.

Amino-Complex Valleprotein – kemisk og fysisk set

De proteiner, der svømmer oven på mælken efter forarbejdning ved pH 4,6, kaldes under ét for valleproteiner. Disse kugleformede proteiner er mere vandopløselige end kaseiner og denatureres ved udsættelse for varme. Uforarbejdede valleproteiner er både gode til at gelere og lette at piske. Denaturering øger deres evne til at binde vand. Hovedbestanddelene i valleprotein er beta-laktoglobulin, alfa-laktalbumin, bovint serum-albumin (BSA) og immunoglobuliner (Ig).

Beta-laktoglobuliner

Denne gruppe, som omfatter 8 genetiske varianter, udgør næsten halvdelen af Amino-Complex valleproteinet. Beta-laktoglobulin har to interne disulfid-bindinger og en fri thiol-gruppe. Konformationen omfatter en betydelig sekundær struktur og eksisterer naturligt som en ikke-kovalent forbundet dimer. Ved det isoelektriske punkt (pH 3,5-5,2) er dimererne yderligere forbundet til oktamerer, men ved en pH-værdi under 3,4 er de dissocierede til monomerer.

Alfa-laktalbuminer

Disse proteiner omfatter 8 cystein-grupper, som alle er en del af en række interne disulfid-bindinger og fire tryptofan-reststoffer. Alfa-laktalbumin har en stramt opbygget sekundær struktur og en kompakt, sfærisk tertiær struktur. Termal denaturalisering og en pH-værdi under 4,0 resulterer i frigivelse af bundet kalcium.

Mælk er naturens måde at sikre både unge og gamle næring på. Der kommer flere og flere beviser på, at nogle af mælkens bestanddele har bioaktive egenskaber, som er langt bedre end vores basalernæring. Immunoglobuliner – vores naturlige forsvarsproteiner – kan overleve kroppens fordøjelse og har evnen til at gøre visse patogener og bakterielle giftstoffer uarbejdsdygtige. Laktoferrin, som er en kraftigt virkende immunforsvarsmodulator, har også antibakteriel virkning over for patogener og kan ovenikøbet fremme væksten af “gode” bakterier. Mange proteinvækstfaktorer viser sig nu at kunne fremme vores naturlige forsvar – herunder også at holde fordøjelsessystemet sundt.

Amino-Complex Valleprotein indeholder alle disse bioaktive stoffer, som kan sikre et sundt tarmsystem og et generelt godt velbefindende. Det er en bioaktiv form for valle, som fremstilles ved hjælp af et unikt membranoverføringssystem. Amino-Complex Valleprotein er et spraytørret pulver med en dejlig mælkeagtig smag. Det indeholder betydelige mængder protein. Hovedfunktionerne omfatter: Fordøjelse og optagelse af næringsstoffer, regulering af væskebalancen og beskyttelse mod indtrængende mikroorganismer, giftstoffer og allergener.

Amino-Complex Valleprotein indeholder en række komponenter, heriblandt immunoglobuliner (som kan ødelægge patogener), laktoferrin (som virker præbiotisk) og vækstfaktorer (som reparerer og genopbygger væv). Disse komponenter arbejder sammen om at holde tarmen sund og støtter immunforsvaret.

Amino-Complex Valleprotein fra Natur-Drogeriet A/S fås i tre varianter: 400 g og 900 g pulver med 78 % protein, samt en 400 g instant version med 77 % protein. Alle produkter kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Valleprotein – hvad er det?
Valleprotein – fantastisk til lidt af hvert
Valleprotein versus kræft, kolesterol og knogletab
Amino-Complex Valleprotein – tips til et langt, sundt liv
Amino-Complex Valleprotein: Ofte stillede spørgsmål
Amino-Complex valleprotein – en superstar blandt næringsstofferne
Får du nok protein fra en vegetabilsk kost?