Sund kost og livsstil Urter og krydderier

Hvidløg og dårlig ånde

Vi kender det alle: Intet er mere rædselsfuldt end at være i nærheden af et menneske med dårlig ånde forårsaget af hvidløg. Og allerværst er det, når vedkommende har proppet sig med helt frisk hvidløg.

Men faktisk er det slet ikke hvidløget selv, der udløser den forfærdelige stank. Det mener i hvert fald forskere fra Innsbruck University i Østrig. Det er nemlig ikke planten, der giver de stinkende ånde, men derimod kemikalier i blodet på den, der spiser hvidløg, siger forskerne.

Disse kemikalier dannes, når kroppens stofskifte ændres under spisningen af hvidløg. Og de bliver i blodet i op til 30 timer – først da begynder dunsten at fortage sig.

Hvidløg smager jo skønt, og man kan vælge at være ligeglad med at få dårlig ånde. Der findes også forskellige husråd som at spise persille for at dæmpe lugten af hvidløg. En helt tredje mulighed, hvis man gerne vil have alle de sundhedsfremmende virkninger af det lille løg, er at købe hvidløg i kapselform, fx Candolic kapsler fra Natur-Drogeriet A/S.

Vil du undgå dårlig ånde, når du har spist hvidløg, så prøv Candolic kapslerLæs også
Hvidløg – det enestående naturmiddel
Spis mere hvidløg
Candolic – et godt alternativ til naturligt hvidløg
Hvidløg modvirker endothelial dysfunktion
Alma Nissen: Jeg spiser hvidløg som bolsjer!
Hvidløg – råt, stegt, kogt eller lagret?
Tea Tree Oil, tetræolie – to navne, samme effektive olie