Kosttilskud Kredsløb Urter og krydderier

Hvidløg reducerer mængden af kolesterol og fedt i blodet

For meget kolesterol og fedt i blodet kan være ødelæggende for kredsløbet, men der kan være hjælp at hente i noget så almindeligt som hvidløg.

I Tyskland er hvidløg godkendt som lægemiddel – efter at tyske læger påviste, at hvidløg kan forstærke virkningen af traditionel vanddrivende medicin i behandlingen af forhøjet blodtryk. I forsøget fik halvdelen af en gruppe patienter med forhøjet blodtryk suppleret den traditionelle medicin med hvidløgspræparatet, mens den anden halvdel fik virkningsløse piller. Hverken læger eller patienter vidste, hvem der fik hvad, før koden blev brudt efter forsøgets afslutning.

Forsøget viste, at blodtrykket falder yderligere 15 mm kviksølv, når den traditionelle medicin suppleres med hvidløg, og det er en stor forbedring af behandlingen. Samtidig nedsætter hvidløgstilskuddet blodets kolesterol- og fedtindhold. Det er en vigtig egenskab, fordi kolesterol og fedt, akkurat som et højt blodtryk, øger risikoen for kredsløbssygdomme som åreforkalkning og blodpropper.

Lægerne ved ikke præcis, hvorfor hvidløg virker. Men hvidløg indeholder stoffer, som aktiveres, når hvidløget for eksempel knuses. Det bedst kendte stof i hvidløg er allicin, som menes at medvirke til den gunstige effekt på blodtrykket.

Hvidløg er godt mod kolesterol og fedt i blodet

Candolic – et kosttilskud, der er kendt for sin komplekse virkning, uden tilsætning af farve-, konserverings- eller aromastoffer. Kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Kolesterol – få styr på det!
Hvidløg og stofskiftesyndrom
Hvidløg kan reducere kolesteroltallet
Hvidløg til vampyrer – og alle os andre!
Candolic: Alle hvidløgets egenskaber i en praktisk kapsel
Policosanol – godt for kolesterolspejlet og mange andre ting
Statiner hjælper ikke efter hjerteblodprop
Alma Nissen: Jeg spiser hvidløg som bolsjer!