Kosttilskud Urinvejslidelser

Forstørret prostata: Naturmidler, der hjælper

Forstørret prostata er en udbredt lidelse blandt ældre mænd, men med naturmidler kan man komme langt i behandling og lindring af symptomer.

Hørfrø- og græskarkerneolie mod BPH

Allerede i 1940’erne gav lægerne 19 patienter med godartet prostataforstørrelse (BPH) et tilskud af Omega 3-fedtsyrer (alfa-linolen­syre) og Omega 6-fedtsyrer (alfa-linolsyre). Et af forsøgets resultater var, at 12 ud af de 19 mænd efter nogle uger var i stand til at tømme blæren fuldstændigt. Det er en vigtig kendsgerning, efter­som resturin ofte kan udløse en infektion. Desuden slap 13 af mændene for at stå op om natten for at lade vandet.

Fedtsyrer hæmmer betændelse i prostata. Essentielle fedtsyrer fremmer dannelsen af de hormonlig­nende prostaglandiner, som forebygger en meget stor vækst i prostata, i og med at de forhindrer, at testosteron binder sig til prostata. Essentielle fedtsyrer er desuden stærkt betændelseshæmmende og antibakterielle stoffer.

Hørfrøolie og græskarkerneolie indeholder de nødvendige essentielle fedtsyrer. Græskarkerner indeholder desuden pæne mængder zink, steroler og steroliner.

Tranebær til urinvejene

Tranebær er et af de bedste, naturlige våben mod cystitis (blærebetændelse) og infektioner i urinve­jene. I mange år har lægerne anbefalet patienter at drikke tranebærsaft for at forebygge betændelse i urinvejene. Tidligere troede man, at denne saft gjorde urinen så sur, at bakterierne blev dræbt. Men dr. Anthony Sabota fra universitetet i Youngstown, Ohio, fandt en anden forklaring: Tranebærsaften hindrer bak­terierne i at sætte sig fast på blærevæggen, således at de bliver skyllet ud af kroppen, inden de kan nå at udløse en betændelsesreaktion.

Mænd med BPH, som ikke er i stand til at tømme blæren fuldstændigt, kan muligvis forhindre be­tændelse ved at drikke tranebærsaft. Saften må ikke indeholde sukker eller kunstige sødestoffer – sukker er jo som bekendt med til at svække immunforsvaret. Man kan også få kapsler med tranebær­ekstrakt.

Tranebær er et af de naturmidler, der hjælper mod forstørret prostata

Læs også
Prostataforstørrelse (BPH) er ikke kræft
Prostata: Problemerne, mænd ikke taler om…
Skær ned på fedtet og undgå prostataproblemer
Hørfrø med lignaner til både kvinder og mænd
Græskarkerneolie gør noget godt for dine urinveje
Pollen mod prostataforstørrelse
Tranebær mod urinvejsinfektion
Forbrugererfaring: Ipe Roxo mod forstørret prostata
Naturlægens bedste prostata-kur