Kosttilskud Naturmidler

Activin kan modvirke de skadelige virkninger af stress

Feriestress er ikke længere den største stressfaktor for det fleste – resultaterne af det såkaldte ActiVin® Stress Survey viser, at et flertal i den amerikanske befolkning føler sig stressede af en lang række andre grunde, bl.a. økonomisk nedtur, øgede bekymringer vedr. personlig og national sikkerhed og det at opbygge et familieliv. Den økonomiske nedgang ligger øverst på listen over stressfaktorer – 68% af befolkningen lader sig påvirke af den – mens den øgede bekymring over den personlige og nationale sikkerheden kom ind på en andenplads med 48%. Feriestress kom kun ind på en sjetteplads blandt de største stressfaktorer.

Stress er ikke kun mentalt udmattende, men har også fysiologisk indvirkning. Stress danner frie radikaler – høj-reaktive molekyler, som kan beskadige kroppen, og som er blevet sat i forbindelse med flere end 60 kroniske og degenerative sygdomme, heriblandt hjertesygdom og problemer med immunforsvaret.

Antioxidanter, som man fx finder i Activin vindruekerneekstrakt, er molekyler, som på uskadelig vis kan modvirke og bekæmpe de frie radikaler, inden disse når at gøre skade. Der er bred enighed blandt eksperterne om, at antioxidanter kan være det værktøj, der skal til for at forebygge skader fra frie radikaler.

“Mens nogle af de ting, de frie radikaler foretager sig i menneskekroppen, er normale kropsfunktioner, så får vi generelt for mange frie radikaler i dagligdagen på grund af forskellige faktorer, fx forurening, rygning og for meget sollys,” siger Harry Preuss, M.D. og professor i medicin ved Georgetown University. “Stress kan i sig selv være med til at danne frie radikaler, som har forbindelse til kroniske sygdomme – og muligvis også til for tidlig aldring.”

Undersøgelsen ActiVin® Stress Survey viste desuden, at amerikanerne har en række forskellige metoder til at holde virkningen af stress i ave. Den mest bemærkelsesværdige er, at 35 % af alle amerikanere tyr til vitaminer og kosttilskud for at modvirke stress, hvilket svarer til mere end 70 mio. mennesker. Eftersom stresshåndtering er vigtig for det generelle helbred, bør den enkelte være opmærksom på, hvilke vitaminer og tilskud der er sikre, nyttige og kan være med til at stabilisere de frie radikaler. Ud over vigtige livsstilsfaktorer som fx tilstrækkelig søvn, god ernæring og rigelige mængder motion samt det at tilbringe tid sammen med familie og venner vil nogle mennesker have gavn af at tage antioxidante vitaminer eller kosttilskud for at håndtere virkningen af stress og for at styrke kroppens naturlige forsvar. “Tilskud af antioxidanter kan være med til at beskytte mod virkningerne af indre og miljømæssig belastning og forebygge forskellige helbredsproblemer ved at stabilisere de frie radikaler, der dannes på grund af stress,” siger Dr. Preuss.

Activin vindruekerneekstrakt, som er en kraftigere antioxidant end både C-vitamin, E-vitamin og betacaroten, er en helt igennem naturlig, effektiv, koncentreret kilde til de antioxidanter, der findes i vindruekerner. Activin er fremstillet ved hjælp af en naturlig vandekstraktionsmetode og er den eneste vindruekerneekstrakt, hvis kvaliteter er understøttet af kliniske undersøgelser på mennesker og en omfattende mængde data vedr. produktets sikkerhed og uskadelighed.

50 mg Activin giver samme antioxidant-beskyttelse som man kan opnå ved at drikke fire glas rødvin af zinfandel-druen eller spise ½-3/4 kilo vindruer med sten. Flere end 90 videnskabelige udgivelser, analyser og præsentationer har beskrevet Activins sundhedsfremmende egenskaber, og det gør Activin til den mest udforskede vindruekerneekstrakter på markedet. Activin har som den eneste vindruekerneekstrakt opnået GRAS-status (Generally Recognized As Safe) fra Flavor and Extract Manufacturers’ Association (FEMA), og dermed er det tilladt at anvende Activin som ingrediens i føde- og drikkevareprodukter. Activin sælges desuden som kosttilskud.

Læs også
Activin holder dig sund og rask
Activin medvirker til at forebygge sygdom
Frie radikaler og aldringsprocessen
Stress og aldring
Stress – en sygdom med store omkostninger
Activin beskytter dine hjerneceller mod alderen
Super B-Complex – et godt supplement til din travle hverdag

Kilder
Singal et al 1982; Otani et al, 1986; Steinbrecher et al, 1990; Belch et al, 1991.
Cohen S, Rabin BS. Psychologic stress, immunity and cancer. Journal of the National Cancer Institute. 1998; 3.
Miller, SM. Antioxidants and aging. Medical Laboratory Observer. 1997; 42.
Bagchi D, Bagchi M, Stohs SJ, Das DK, Ray SK, Kuszynski CA, Joshi SS, Preuss HG. Free radicals and grape seed proanthocyanidin extract: importance in human health and disease prevention. Toxicology. 2000; 148.
Fruit Phenolics Jean-Jacques Machieux, Annie Fleuriet, Jean Billot CRC Press 1990.