Folkesundhed Naturmidler

Vindruekerner beskytter mod skader ved kemoterapi

Resultater offentliggjort i tidsskriftet PLoS af forskere ved University of Adelaide har vist, at ekstrakt af vindruekerner har en beskyttende virkning mod mucositis, en af de mest invaliderende bivirkninger ved kemoterapi. Lidelsen er karakteriseret ved betændelse og sårdannelse i mave-/tarmkanalen, som særligt angriber munden og tyndtarmen.

Et forskerhold under ledelse af dr. Ker Yeaw Cheah opdelte 64 rotter i grupper, der fik en af tre forskellige doser vindruekerneekstrakt eller placebo i en periode på otte dage. I forsøgsperioden fik alle dyrene indsprøjtet enten det kemoterapeutiske middel 5-fluorouracil eller en saltopløsning. Dagen efter behandlin­gens afslutning blev dyrene undersøgt for tarmskader og betændelse.  Sammenlignet med rotter, der kun fik 5-fluorouracil, havde de, der fik vindruekerneekstrakt, færre tarmskader og op til 55 % mindre betæn­delse.

Forskerholdet påførte desuden dyrkede tyktarmskræftceller fra mennesker vindruekerner sammen med 5-fluoroura­cil. Denne behandling øgede midlets evne til at hæmme kræftvækst med 26 % sammenlignet med medicinsk behandling alene.

Activin kapsler med vindruekerner forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Vindruekerneekstrakt i Activin beskytter mod skader ved kemoterapiLæs også
Activin vindruekerneekstrakt fremmer sårhelingen
Activin medvirker til at forebygge sygdom
Activin beskytter mod giftstoffer
E-vitamin beskytter mod bivirkninger ved kemoterapi
Tomentosa reducerer bivirkninger ved kemoterapi
Hvidløg og vindruekerner mindsker risikoen for blodkræft

Kilde
PLoS One, 2014;9(1):e85184.