Naturmidler

Brottrunk til behandling af psoriasis

Efter at flere patienter med psoriasis igennem nogle år havde gjort gode erfaringer med Brottrunk, blev det besluttet at foretage en undersøgelse af drikkens indflydelse på disse stadig mere almindelige lidelser som fx psoriasis.

Udvælgelse af forsøgsdeltagere

I marts 1996 udvalgte man en gruppe på 41 patienter, 20 kvinder og 21 mænd. Kriteriet for udvælgelsen var, at patienterne allerede var blevet behandlet i den traditionelle medicin uden resultat (fototerapi, salver, cortison, kure osv.). Undersøgelsen strakte sig over 12 måneder med kontrol hver 3. måned. Terapien bestod i 0,2 liter Brottrunk pr. dag. Desuden opstilledes nogle retningslinjer for kosten: Intet svinekød, ingen færdigvareprodukter, intet industrisukker, ingen coca cola o. lign. Undersøgelsen blev gennemført af Institut for Bioterapi, Tyskland, ved dr. Scholz.

Efter en grundig undersøgelse og fotodokumentation fulgte forklaringen af årsagen til sygdommen, og på grundlag heraf udvikledes terapien med individuel ernæringsrådgivning.

Årsager til sygdommen

Brottrunk kan være et nyttigt led i behandlingen af psoriasisDe fleste af deltagerne kunne berette om fortilfælde af sygdommen i deres familie, mange (43,8 %) kunne også huske, hvad der havde udløst sygdommen; her var stress, sygdom, medikamenter, pubertet, graviditet og overgangsalder de hyppigst nævnte faktorer. En undersøgelse af deltagernes afføring viste hos hele 95 % en patologisk tarmflora. Gennem reduktionen af enterokokker (lactobaciller) produceres der i tyndtarmen frem for alt færre antibakterielle substanser (brintperoxid), og derved begunstiges betændelsestilstande. Mangel på E. coli og lactobaciller peger på en formindsket stimulering af immunforsvaret gennem de såkaldte Peyer’ske plaques (runde til langstrakte grupper af lymfocytophobninger i tyndtarmen) og dermed på immunitetssvækkelse. Især påvisningen af gær tyder på en formindsket dannelse af det sekretoriske IgA og andre overfladeantistoffer – ligeledes en defekt i immunforsvaret, der er typisk for psoriasis.

På grund af mangel på overfladeantistoffer på slimhinden kan næringsrester, bakterier, virus, metaller, kemikalier osv. trænge ind i kroppen. Disse antigen-antistof-komplekser bliver derefter nedbrudt i vævet af makrofager (ædeceller). På denne måde fastholdes sygdommen hos psoriasis patienter i en kronisk tilstand.

Hvad kan Brottrunk?

Behandlingen med Brottrunk og den rigtige ernæring fører til

  • en normalisering af tarmfloraen
  • en stimulering af immunforsvaret
  • en formering af antistofferne.

Dermed er forudsætningerne for en helbredelse af psoriasis med Brottrunk givet. Den første kontrolundersøgelse foretaget d. 20 juni 1996 af dr. Scholz bekræftede på overbevisende måde denne hypotese.

Læs også
Psoriasis – en arvelig sygdom med mange ansigter
Fakta om psoriasis
Øl kan give dig psoriasis
Brottrunk – sundhed på flaske
Boragoolie – eliksir mod eksem og psoriasis
Psoriasis kan afhjælpes med nigellafrøolie
Psoriasis kan bedres med stress-reduktion og lysterapi