Naturmidler

Ginseng svækker bakterier

Alle stifter bekendtskab med bakterier, og nu har forskere påvist, at ginseng kan være med til at svække deres virkning.

På Rigshospitalets Mikrobiologiske Afdeling har forskere – som de første i verden – direkte påvist ginsengs evne til at hjælpe den gode del af immunsystemet.

Der er tale om grundforskning. Undersøgelsen omfattede laboratorieforsøg, dels med mus, dels med humane celler i reagensglas. ”Populært sagt har vi undersøgt, om ginseng kan svække bakterier under infektion. Resultaterne er forbløffende positive. De indikerer, at ginseng har en markant evne til at gavne immunforsvaret. Det åbner vidtstrakte perspektiver for fremtidig brug af den gamle lægeurt. Bl.a. som forebyggende middel og muligt supplement til traditionel antibiotika ved en række infektionslidelser, som ses ved fx cystisk fibrose,” fastslår forskningsleder Arsalan Kharazmi og kinesisk læge og forsker Zhijun Song i forbindelse med offentliggørelsen.

Ginseng fås i kapselform eller som eliksir. Begge produkter forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Ginseng kan medvirke til at svække bakterierLæs også
Panax Ginseng – et overblik over virkninger
Ginseng – bank energien op!Ginseng kan medvirke til at svække bakterier
Ginseng kan måske forebygge influenza
A. O. Hansen: Ginseng – sensationen blandt planterne
Ginseng-undersøgelsen 1987
Ginseng-undersøgelsen 1991
Cystisk fibrose og multivitaminer

Kilde
Høiby N, Kharazmi A, Song Z, Wu H, Mathee K. Journal of Alternative and Complementary Medicine , 2002.