Naturmidler

Forbrugererfaring: Alfa-liponsyre hjælper på flere lidelser

En forbruger fortæller…

Jeg kan glæde dig med, at der i dag, da jeg skulle hente bestilte Alfa-liponsyre på Sindal Apotek, blev spurgt interesseret om mine erfaringer med præparatet. Der havde været flere forespørgsler, efter at præparatet angivelig har været omtalt i et blad. Da jeg første gang besluttede mig for at forsøge mig med stoffet, henvendte jeg mig på de to apoteker i Hjørring, hvor man overhovedet ikke kendte noget til det, men nok ville skaffe det hjem (og tjene på det), og derpå i Sindal, hvor man dog udviste så megen interesse, at man ville tage imod information i form af en kopi af omtalen i Mit Helbred. Jeg har også lovet dig, at beskrive mine iagttagelser efter at have brugt præparatet siden Skt. Hans 2013 og vil gøre det meget nøjagtigt, så langt som jeg indtil nu er kommet.

Smerter under fødderne

Den første iagttagelse, jeg gjorde, morgenen efter at jeg havde taget Alfa-lipon første gang, var, at det ikke gjorde ondt under mine fødder, da jeg stod op. Det må det åbenbart have gjort hver morgen, siden jeg umiddelbart bemærkede det. Senere har jeg haft en periode med stærke smerter under fødderne, mens de store “puder” af hård hud, som følge af nedsunken forfod opløstes, så der nu kun er ganske lidt tilbage. Jeg tænker mig, at smerterne har været en følge af den store udrensning, der åbenbart er sket i området.

Gigtknuder forsvinder

Det næste, der skete, var, at jeg så en stor, blød gigtknude på min ene finger svinde ind dag for dag, ligesom den bløde del af en gigtknude på mit ene kraveben, som faktisk bekymrede mig en hel del, efterhånden som den voksede. Den hårde og forbenede del af knuden har dog næppe forandret sig. Det ville en scanning imidlertid kunne efterprøve, for jeg fik knuden scannet, da jeg opdagede den i sin tid og fik diagnosen: Slidgigt. Den smerter ikke.

“Frossen skulder” forsvinder

Det næste, der skete, var, at min højre arm fik det bedre. Jeg havde siden nytår 2013 været plaget af en “frossen skulder”, som jeg havde behandlet som gigt med djævleklorod og dermed holdt nogenlunde smertefri (Jeg måtte dog tage Ipren og nogle Pinex, når det var værst, ligesom der var gymnastikøvelser, jeg måtte afholde mig fra). Et besøg hos en fysiurgisk massør satte mig på sporet, da han spurgte, om jeg også havde iskiassmerter, og om jeg havde problemer med hjertet. Jeg blev klar over, at mine smerter fulgte galdeblæremeridianen, der ganske vist ikke går til lilletåen, som hjertemeridianen, men til næste tå. Energi-meridianerne følger ifølge læge Lade, der arbejder alternativt, de store nervebaner. Det fik mig til at tænke på, om “frossen skulder” i virkeligheden er en nervelidelse?

Det var baggrunden for, at jeg gik i gang med Alfa-lipon, da jeg havde læst om det i Mit Helbred. Ganske vist har jeg kun haft behandlet type II-diabetes (med Metformin) i en 6-7 år, og det skulle vel næppe kunne nå at give neuropati? Jeg har dog flere gange for år tilbage fået at vide, at jeg gik på grænsen til diabetes, som jeg også i første omgang behandlede ved at tabe mig 10 kg. Så måske har der været noget om det. I alt fald er min frosne skulder forsvundet og jeg kan klare alle skulderøvelserne i pilates, endog med 1 kg vægte. Det er dejligt.

Energi, negle mm.

Derudover har jeg fået mere energi generelt og er ikke helt så afhængig af min middagssøvn. Jeg har ikke haft gigtsmerter her i overgangen til efteråret, som jeg plejer. Desuden har jeg for nylig opdaget, at mine negle, der var begyndt at blive fortykkede med længderiller, er ved at blive pæne igen. Deraf slutter jeg, at Alfa-liponen også påvirker optagelsen af en række mineraler fra mavetarmkanalen gunstigt. Efter at have haft lidt rigeligt at se til har jeg de sidste dage haft lidt smerter og klemsel i hjerteregionen. Jeg forestiller mig, at den er ved at blive renset op. Desuden ved jeg jo, at mave- og hjerteproblemer ofte bliver forvekslede.

Gene

Som den eneste gene ved Alfa-liponen må jeg nævne, at jeg må løbe på toilettet flere gange om dagen og måske har lidt irritation af mave og tarm. Jeg har dog, for at tage tabletterne så langt borte fra mad som muligt, taget dem, når jeg har været oppe om natten. Jeg tror, jeg skal forsøge at tage dem nærmere på et måltid, så de ikke påvirker maveslimhinden så meget.

Hindrer iltning af LDL

Hjælper det ikke på fornemmelserne i brystet, må jeg have mit hjerte undersøgt. Jeg har pænt blodtryk og rimeligt kolesterol. Men jeg vil ikke have statiner, der jo går ud over musklerne og bruger deres Q10. Her mener jeg også, at Alfa-lipon, som antioxidant har en mission, idet den vel hindrer iltningen af den “lede” kolesterol, og det er jo den iltede kolesterol, der er farlig.

Hævede ben efter operation

Endelig må jeg da også nævne, at mit venstre ben, som blev fejlopereret et par gange for åreknuder i Dronninglund og først blev nogenlunde smertefrit efter en operation på Privathospitalet i Brædstrup, hæver langt mindre og sjældent har smertet, siden jeg begyndte at tage Alfa-lipon. De blårøde årer om anklen er også mindre fremtrædende.

Mange venlige hilsner
Bodil, Hjørring, 21. november 2013

Læs også
Alfa-liponsyre er godt for type II-diabetikere
Diabetisk neuropati: Alfa-liponsyre hjælper
Alfa-Lipon+ mod smerter og betændelsestilstande
Multivitaminer mindsker neuropati hos diabetikere
Antioxidanter og iltning af LDL-kolesterol
Carnitin sænker LDL-kolesteroltallet hos diabetikere
Alfa-liponsyre og carnitin mod forhøjet blodtryk
Q10 mindsker muskelsmerter ved kolesterolbehandling