Naturmidler

Colostrum – det, der skal til for at få et sundt liv

Hvad er colostrum?

Colostrum er en utroligt sund fødevare, som i den grad giver immunforsvaret et skub i den rigtige retning, og samtidig medvirker til at genoprette mange af de skader, som kroppen får som følge af både sygdom og aldring. Det er i bund og grund en ikke-mælkeholdig substans, som udskilles af alle hunkønsvæsners mælkekirtler i løbet af graviditetens sidste måneder. Denne udskillelse øges drastisk lige før fødslen og stopper så – og enten indtages af spædbarnet eller reabsorberes af moderen. Derefter begynder udskillelsen af almindelig modermælk.

Det vil sige, at det første “rigtige” måltid, de fleste nyfødte får, er den perfekte kombination af alle de immun- og vækstfaktorer, de har brug for. Faktisk findes disse stoffer ikke naturligt andre steder i så høje koncentrationer. Ud over at kickstarte spædbarnets immunsystem og stimulere dets vækst fremmer colostrum også helingsprocessen. Så alt i alt mener man, at indholdsstofferne i colostrum aktiverer mindst 50 forskellige fysiske processer i den nyfødte – og de er alle sammen af afgørende betydning for barnets sundhed og vækst.

Medicinsk forskning har nu påvist, at de vigtigste immun- og vækstfaktorer for voksne og børn også kan fås via colostrum fra køer. Og stoffet er let at indtage – det kan købes i kapselform og indtages med vand eller juice. Så enkelt er det faktisk! Og vigtigst af alt: Det er mad, ikke medicin, så colostrum er sikkert og uskadeligt, og man kan indtage det uden at opleve nogen bivirkninger af betydning.

Colostrum - det, der skal til for at få et sundt liv

Hvad kan colostrum?

Brugere af colostrum fortæller om en generelt øget fornemmelse af velvære ud over de følgende fordele:

 • Forbedret seksuel præstation,
 • Reduktion af mængden kropsfedt uden slankekure
 • Mere glød og fasthed i huden
 • Forbedret immunforsvar.

Og alle disse ting er med til at give en bedre beskyttelse mod kredsløbssygdomme, slagtilfælde, Alzheimers, HIV og AIDS, kræft og andre almindeligt udbredte sygdomme.

Desuden kan colostrum

 • styrke hukommelsen
 • fjerne rynker eller i det mindste formindske dem
 • øge mænds hårvækst
 • give mere energi
 • øge muskelstyrke og -masse
 • øge udholdenheden ved træning
 • forbedre humøret
 • fremme helingsprocessen også for gamle skader
 • øge rygsøjlens smidighed

Eftersom stort set alle infektioner og degenerative sygdomme i en eller anden grad skyldes et dårligt fungerende immunforsvar, er det værd at lægge ekstra mærke til colostrums evne til at fremme kroppens immunfaktorer.

Medicinske analyser viser, at colostrum indeholder stærke immunfaktorer (immunoglobuliner, laktoferrin, cytokiner osv.), som medvirker til at

 • bekæmpe virus, bakterier, svampe, allergener og toksiner
 • bekæmpe det såkaldte “utæt tarm-syndrom”, leddegigt, allergier osv.,
 • opretholde en god sukkerbalance hos dem, der lider af diabetes eller hyperglykæmi

Desuden er colostrum rig på TgF-B, som ikke kun er et supplement til kræftbehandlingen, men også medvirker til knogledannelse og behandling af herpes, og det indeholder store mængder immunoglobuliner, som bevisligt øger kroppens evne til at bekæmpe virus, bakterier, svampe og toksiner.

Hvordan skal man bruge colostrum?

Hvis vi virkelig vil opnå den sunde livsstil, som de fleste af os stræber efter, så skal vi ændre en del i vores måde at tænke på. Selvom vi meget gerne vil tro det, så findes der altså ikke nogen mirakelkur. Der er ingen eliksir, creme, urteblanding eller pille, der kan få kroppen til at fungere på højeste energiniveau og undgå smerter eller sygdom.

Til dato er colostrum det tætteste, vi endnu er kommet på denne mirakelkur. Men colostrum alene er simpelthen ikke nok. Ligesom de forskellige vækst- og immunfaktorer samarbejder for at holde dig sund og rask, så skal alle aspekter af din livsstil også være i harmoni for at sikre, at dit helbred er optimalt, og at du har den fysiske styrke, du gerne vil. Det er såmænd ikke så nyt for os. Vi ved alle sammen godt, at vi skal spise rigtigt og dyrke motion. Vi ved, at stress er dårligt for os, og at nikotin og tjære fra rygning og andre stoffer vil skade kroppen.

Men det er ikke nok at vide det. Colostrums sundhedsfremmende egenskaber kommer kun til fuldt udtryk, hvis du samtidig har en sund livsstil. Du skal huske, at meningen med colostrum er, at stoffet skal samarbejde med din krop om at helbrede og styrke den. Så du er nødt til at sikre dig, at du ikke selv bidrager til dine helbredsproblemer ved at være fysisk doven eller give efter for dine dårlige vaner. Hermed er opfordringen til at tage ansvar for eget helbred givet videre til læserne.

Læs også
Muno Colostrum – et naturligt tilskud til vores sundhed
Muno Colostrum: Et svagt immunsystem er roden til alt ondt
Muno Colostrum og gigtsygdomme
Muno Colostrum mod influenza
Muno Colostrum – kosttilskud til atleter
Laktoferrin medvirker til at beskytte mod virus
Hvor stærkt er dit immunforsvar?
Valleprotein – fantastisk til lidt af hvert