Kosttilskud Urter og krydderier

Body-Heat: Alle fordelene ved chili uden den brændende smag

Body-Heat kapsler kan være løsningen, hvis du gerne vil have alle de gode egenskaber ved chili, men ikke er helt vild med den brændende smag.

Synes du, at chili er en barsk omgang for maven? Så skal du ikke tage en aspirin, kodimagnyl eller treo, næste gang du vil lindre en hovedpine. Undersøgelser viser nemlig, at mens selv de mest hotte mexicanske måltider ikke irriterer maven synderligt, så er tre aspiriner nok til at forårsage synlig irritation i mavesækken, og det hjælper ikke at spise aspirinen sammen med mad.

Beskrivelse af forsøg

Body-Heat: Alle fordelene ved chili uden den brændende smag

Det er den amerikanske mavespecialist John Moor fra Salt Lake City, der har udsat fire grupper forsøgspersoner for både chili og aspiriner. Én gruppe fik et amerikansk standardmåltid baseret på kød og kartofler, en anden gruppe fik samme måltid suppleret med aspiriner, en tredje fik en chiladas med masser af chili, den fjerde og sidste gruppe skrappe peberfrugter i form af en peperoni-pizza. Et lille videokamera fulgte madens vej gennem maven, og resultatet var, at kun aspirinen forårsagede synlig irritation i mavesækkens slimhinde. Chilien generede derimod ikke maven.

Hvad er det, chili kan…?

Chili påvirker dit stofskifte – eller rettere indholdsstoffet capsaicin gør. Hvor meget chilien påvirker stofskiftet, afhænger bl.a. af, hvor stærkt du kan klare at krydre din mad. Jo stærkere maden er, jo større bliver effekten. Det er capsaicin, der giver chilifrugten dens karakteristiske brændende smag, men også får din krops varmeproduktion til at øges betragteligt. Hvis du synes, at chili er for stærkt for mundens slimhinder, så tag 2-4 Body-Heat kapsler til hvert måltid og øg din forbrænding med 1-2 %. Kapslerne anvendes til forebyggelse og behandling af mavesår, tyktarmskatar, infarkt, åreforkalkning, for højt eller lavt blodtryk; de er kolesterolsænkende og fremmer vævenes iltning og har en gunstig indflydelse på fordøjelse og tarmperistaltik.

Læs også
Chili – hvordan virker det?
Chili – en stærk ven på mange fronter
Chili mod mavesår?
Body-Heat kapsler – også til diabetikere
Body-Heat kapsler gi’r den indre varme
Chiliform – te med power