Sund kost og livsstil Urter og krydderier

Te kan hjælpe med at bekæmpe infektioner

Te øger kroppens forsvar mod in­fektioner, mens kaffe har ikke den sam­me virkning, konkluderer en rap­port i fagtidsskriftet Proceedings af  the National Academy of Sciences. Forklaringen er, at teen indeholder nogle stoffer, der stimulerer celler i im­munforsvaret til at angribe bakteri­er, virus og svampe.

I et amerikansk eksperiment viste det sig, at hvide blodlegemer hos tedrikkere reagerer flere gange hurtigere på mikroorganismer end immunceller fra kaffedrikkere. Dette resultat tyder på, at i størrelsesordenen fem kopper te om dagen klart skærper kroppens for­svar, bl.a. ved at bekæmpe infektioner, siger forskerne fra Brigham and Women’s Hospital og Harvard Medi­cal School i Boston.

Af særlig interesse er de stoffer, der kaldes navn alkylamin-antigener. Heraf har forskergruppen bl.a. isoleret stoffet L-theanin fra almindelig sort te. Det nedbrydes i leveren til ethy­lamin, der stimulerer aktiviteten af gamma-delta-T-celler. Disse celler udgør et første geled i immunfor­svaret og udskiller interferon, som er et vigtigt forsvarsstof mod infek­tioner.

Te kan hjælpe med at bekæmpe infektionerLæs også
Sekundære plantestoffer – hvad findes hvor?
Lev længe – drik grøn te
Plantestoffer, der kan mindske kronisk stress
Bekæmp infektioner med zink!
Grøn te giver god kondition
Brændenælde: Drik en kop vitaliserende te
Urte-pensil: Indholdsstofferne og deres virkninger
Pesticider giver grobund for infektion

Kilde
Proceedings of the National Academy of Sciences, USA 2003, Apr. 28.