Sund kost og livsstil

Rejsningsbesvær kan behandles med livsstilsændringer

En artikel offentliggjort online i The Journal of Sexual Medicine viser, at livsstilsændringer kan virke ligeså godt som lægeordineret medicin til behandling af erektil dysfunktion (rejsningsbesvær)
hos ældre mænd.

I en undersøgelse af 810 mænd i alderen 35-80 år dokumenterede Gary A. Wittert, MD, og hans forskerkol­leger fra University of Adelaide ved forsøgets start, at 23,2 % af deltagerne led af erektil dysfunktion. I løbet af de efterfølgende fem år udviklede 31,7 % lidelsen, men hos 29 % gik problemerne i sig selv igen. Indika­torer på risikoen for rejsningsbesværer bl.a. lavere indkomst, en betydelig mængde mavefedt, depression, diabetes, obstruktiv søvnapnø, vandladningsproblemer og andre faktorer. Indikatorer på remission er bl.a. at få et arbejde og at undgå vandladningsproblemer, angina, diabetes og fedtstofforstyrrelser.

“Den gode nyhed er, at vores forsøg også har vist, at mange mænd naturligt kom ud over den erektile dysfunktion”, konkluderer dr. Wittert. ”Antallet af mænd, hvor problemet forsvandt af sig selv, var 29 % – hvilket er meget højt. Det viser, at mange af disse faktorer kan ændres, og dermed har mændene mu­lighed for selv at gøre noget ved deres tilstand”.

Læs også
Folsyre mindsker risikoen for rejsningsbesvær
Granatæbleekstrakt kan måske afhjælpe rejsningsbesvær
Ginseng hjælper mænd med rejsningsproblemer
Ginseng kan styrke mænds seksuelle formåen
Rosenrod – et alternativ til medicinske potenslægemidler
Arginin til et sundt hjerte, normalt blodtryk og et bedre sexliv
Livsstilsændringer øger aktiviteten i enzymet telomerase
Livsstilsændringer og kosttilskud kan reducere din biologiske alder

Kilde
J Sex Med, 18. februar 2014