Jern Sund kost og livsstil

Overvægtige småbørn mangler ofte jern

Et studie i tidsskriftet Pediatrics konkluderer, at overvægtige småbørn har en næsten tre gange så stor risiko for at mangle jern, sammenlignet med normalvægtige børn. 20 % af de overvægtige småbørn havde jernmangel, sammenlignet med kun 7 % af de normalvægtige.

Forskerne mener, at en dårlig kost kan medføre både jernmangel og overvægt. Børn, der får flaske for længe, kan blive tilbøjelige til at drikke for meget mælk og juice, der er kalorieholdige og fattige på jern, og spise snacks og junkfood. Det tager appetitten fra mere jernholdige fødevarer som fx brød, kød, æg, bønner, spinat og andre grønsager.

Jernmangel kan medføre blodmangel, dårlig modstandskraft mod infektioner, dårlig motorik, dårlig intelligensudvikling og adfærdsproblemer som fx ADHD.

Jern er svært for kroppen at optage fra kosten. Optagelsen kan dog lettes, hvis der samtidig er C-vitamin til stede. Hvis du hellere vil sikre dig en tilstrækkelig tilførsel af jern via kosttilskud, skal du gå efter keleret jern, som er den lettest optagelige form. Du kan få aminokeleret jern i tabletter fra Natur-Drogeriet A/S.

Overvægtige småbørn mangler ofte jernLæs også
Jernmangel hæmmer udvikling af sprog og motorik hos børn
Jern: Vær opmærksom på mangelsymptomer!
Jern: Derfor er det så vigtigt
Antarktisk Krill har en gavnlig indflydelse på ADHD-børn
Mikronæringsstoffer fremmer udholdenhed hos børn
Anprisninger: Jern