Kosttilskud Sund kost og livsstil

Rosenrod forbedrer kondition og velbefindende

Et placebo-kontrolleret klinisk forsøg fra Rusland har vist, at ekstrakt af rosenrod (Rhodiola rosea) kan fremme den fysiske kondition, forbedre forsøgspersonernes reaktioner i neuro-motoriske forsøg, mindske mental udmattelse og forbedre det generelle velbefindende

blandt en gruppe sunde, udenlandske medicinstuderende, som gennemgik en belastende eksamensperiode. De 40 forsøgsdeltagere, som alle var mænd fra Indien i aldersgruppen 17-19 år, fik enten placebo eller 50 mg rosenrodekstrakt 2 gange dagligt.

Der var ingen forskel af betydning i resultaterne af korrigeringstests og tests af finmotoriske reaktioner. Der blev ikke meldt om nogen former for bivirkninger. Eftersom den dosis rosenrod, man anvendte i dette forsøg, lå lavere end i tidligere forsøg, konkluderede forskerne, “…at det præparat, vi anvendte i forsøget, gav betydelige resultater sammenlignet med placebogruppen, men at dosis sandsynligvis lå under det optimale.” Ifølge forfatterne har hovedparten af de tidligere undersøgelser af rosenrods virkning på udmattelse og som præstationsfremmende middel anvendt enkeltdoser, som er mere end tre gange så høje som den dosis, der blev anvendt i det her omtalte forsøg.

Inden for psykiatrien har man anvendt doser, der er op til 15 gange så høje i perioder på 1-2 måneder, til at behandle asteni-syndrom (svaghed og debilitet).

Rosenrod forbedrer kondition og velbefindendeLæs også
Rosenrod styrker energien og reducerer stress
Rosenrod – et alternativ til medicinske potenslægemidler
Rosenrod kan mindske stressrelateret udbrændthed
Rosenrod giver dig fysisk og mental energi
Rosenrod giver mange et bedre liv
Har du mere end én diagnose?
Motion styrker dit mentale helbred

Kilde
Spasov AA et al. A double-blind, placebo-controlled pilot study of the stimulating and adaptogenic effect of Rhodiola rosea SHR-5 extract on the fatigue of students caused by stress during an examination period with a repeated low-dose regimen. Phytomedicine 2000; 7(2):85-89.