Kosttilskud Sund kost og livsstil

Lemongræs – godt til udrensning

Det velduftende lemongræs er udrensning, der virker indefra. Lemongræs virker rensende på kroppen i mange sammenhænge. Urten hjælper således med at afgifte lever, bugspytkirtel, nyrer, blære og fordøjelseskanal. At fordøjelseskanalen afgiftes, betyder hjælp til problemer med fordøjelsen, gastroenteritis og luft i maven. Lemongræs har i den forbindelse også antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

Lemongræs er immunforsvarsstyrkende. Og det virkelig interessante ved lemongræs er, at videnskaben er begyndt at forske i dets evne til at forebygge tarmkræft.

Den rensende effekt, som lemongræs har, kan også hjælpe med andre problemer. Lemongræs kan hjælpe med at reducere cellulitis, idet urten forbedrer blodcirkulationen. Desuden bidrager lemongræs til at få bugt med uren hud.

I Citral Lemongræs kapsler fra Natur-Drogeriet A/S får du den rene urteekstrakt i tørret form. Du kan også få lemongræs te fra samme firma. Både kapsler og te fås hos Matas og i helsekostforretninger landet over.

Læs også
Hvad kan Lemongræs kapsler gøre for dig?
Naturens antimikrobielle konserveringsmidler
Infektioner: Gør miljøet bedre og lad bakterierne dø af sig selv
Cellulitis: Sådan slipper du af med appelsinhuden!
Stress-A – hvem har ikke brug for det?
Phyto-serien – den nemme vej til urternes helbredende kraft

Kilder
Cheel Jet et al. Free Radical Scavengers and Antioxidants from lemongrass (Cymbopogon citratus (DC.) Stapf). J Agric Chem, 2005; 53(7):2511-17.
Dubai N et al. Citral is a new inducer of caspase-3 in tumor cell-lines. Planta Med. 2005; 71(5):484-8.
Commision E Monographs: Lemongrass is used as a mild astringent and a tonic for the stomach.
Natural Medicines Comprehensive Database (2009).
PDR for Herbal Medicines (2008).