Kosttilskud Mave-/tarmlidelser

Chili mod mavesår?

Et kinesisk forsøg har sammenlignet 103 patienter med mavesår (73 mænd og 30 kvinder med en gennemsnitsalder på 52 år) med 87 kontrolpersoner (58 mænd og 29 kvinder med en gennemsnitsalder på 42,8 år).

I mavesårsgruppen var det gennemsnitlige antal gange, deltagerne anvendte chili om måneden, 8, mens det lå på 24 i kontrolgruppen. Den gennemsnitlige mængde chili pr. måned var 312 enheder i mavesårsgruppen mod 834 enheder i kontrolgruppen. De, der havde et højere indtag af chili, havde en relativt risiko for at udvikle mavesår på 0,47. Chili synes således at have en beskyttende virkning mod mavesårssygdomme.

Økologisk chili fås fra Natur-Drogeriet A/S – og hvis du gerne vil undgå den brændende fornemmelse, men stadig ønsker den sundhedsfremmende virkning, kan du få chili i kapsler i form af produktet BODY-HEAT. Du kan også nyde en kop dejlig, stærk ChiliForm-te med chili og en række andre velgørende urter, bl.a. anis og lakridsrod. Alle produkter kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Mavesår – hvordan opstår de?
Flere mavesår skyldes acetylsalicylsyre
Vin i moderate doser kan forhindre mavesår
Chiliens historie
Syv gode grunde til, at din krop elsker chili
Body-Heat kapsler – de gode egenskaber ved chili uden den brændende smag
Chiliform – te med power
DGL-Lakrids og mavesår

Kilde
Kang JY, Yeoh KG et al. Chili – Protective Factor Against Peptic Ulcer? Dig Dis Sci, marts 1995;40(3):576-579.