Folkesundhed Kosttilskud

Borago hjælper i kampen mod brystkræft

Borago (Borago officinalis) – på dansk også kaldet hjulkrone – kan være et vigtigt supplement i behandlingen af brystkræft.

Borago indeholder nemlig gammalinolensyre (GLA), der har vist sig at kunne dræbe kræftceller i hjerne og prostata og standse spredningen af ondartede tumorer ved at hæmme væksten af de blodkar, som forsyner dem med næringsstoffer.

Britiske forskere har fundet ud af, at en kombination af GLA og kræftmidlet Tamoxifen fremskynder patienternes reaktion på behandlingen. Forskerne gav 38 brystkræftpatienter en daglig dosis på otte GLA-kapsler med et samlet indhold på 2,8 g sammen med Tamoxifen. De sammenlignede derpå disse forsøgspersoner med en kontrolgruppe af kvinder, der kun fik Tamoxifen.

Den gruppe, der fik en GLA + Tamoxifen, reagerede signifikant hurtigere på medicinen end kvinderne i kontrolgruppen. På grundlag af dette resultat mener forskerne, at GLA kan være et nyttigt supplement til Tamoxifen for kvinder med såkaldt endokrin-sensitiv brystkræft.

Forskerne konkluderer: “De foreløbige resultater af vores Fase II-undersøgelse lader formode, at højdoseret GLA, givet oralt, kan være et værdifuldt middel i behandlingen af endokrin-sensitiv brystkræft“.Det bedste er, at GLA ifølge forskerne kun har meget få, om nogen, bivirkninger.

Boragoolie er et godt supplement i behandlingen af brystkræftLæs også
Boragoolie: En superkilde til GLA
Boragoolie – hvordan virker det?
Planteøstrogener – hvordan påvirker de min hormonbalance?
Essentielle fedtsyrer mod Dariers sygdom
Soja kan medvirke til at forebygge og behandle kræft
Grøn te kan virke hæmmende på brystkræft

Kilde
International Journal of Cancer 85, 2000.