Folkesundhed Godt at vide Kosttilskud

Curcumin kan reducere vækst i kræftsvulster i hoved og hals

Tidsskriftet Clinical Cancer Research har offentliggjort resultaterne af et forsøg foretaget af forskere ved UCLA, som påviser, at curcumin – et stof, der findes i krydderiet gurkemeje – måske kan undertrykke en sti i hjernen, som har forbindelse til vækst i kræftsvulster i hoved og hals.

Marilene Wang og hendes kolleger testede virkningen af curcumin i et forsøg med 21 patienter med kræft i hals og hoved. Inden og umiddelbart efter at have tygget tabletter med 1.000 mg curcumin afgav deltagerne spytprøver. Disse blev analyseret for proinflammatoriske cytokiner (stoffer, der fremmer svulstvækst). En time senere tog man igen prøver og vurderede aktiviteten i IKKB-kinase, et enzym, der er involveret i den inflammation, der aktiverer NF-kB, som også øger svulstvækst.

Forskerne påviste en reduktion i mængden af proinflammatoriske cytokiner i spyttet og en hæmning af IKKB-kinase-cellesignalstien efter indtagelse af curcumin.

Curcumin - et stof, der findes i gurkemeje - kan medvirke til at hæmme kræftsvulster i hoved og halsDr. Wang bemærker, at den mængde curcumin, der er nødvendig for at opnå en reaktion, er langt større end den, man finder i fødevarer, der er krydret med gurkemeje.

Curcumin - et stof, der findes i gurkemeje - kan medvirke til at hæmme kræftsvulster i hoved og halsLæs også
Curcumin har en positiv indvirkning på kræftsygdomme
Curcumin har mange helbredende og sundhedsfremmende egenskaber
Gør noget proaktivt for at bevare et godt helbred
Kan nigellafrø medvirke til at hæmme udviklingen af kræft?
Carsten Vagn-Hansen: Gurkemeje mod stråleskader og kræft
Kirstine Nolfi: Den virkelige årsag til kræft

Kilde
Clin Cancer Res. 2011;17(18):5953-61.