Godt at vide

Chokolade virker bedre end et kys

Chokolade fremmer hjerneaktiviteten og øger hjerterytmen mere effektivt end et kys, lyder det fra en gruppe britiske forskere. Forsøget, som blev foretaget under ledelse af neurofysiologen dr. David Lewis, testede seks fri­villi­ge par i 20’erne og fandt frem til, at alle reagerede stærkere på chokolade end på at blive kysset af deres partnere.

Antallet af hjerteslag pr. minut blev hos nogle mere end fordoblet – fra en hvilepuls på 60 til 140. Desuden gav smagen af chokolade en mere vedholdende reaktion hos forsøgsdeltagerne – op til fire gange så længe som den reaktion, der opstod efter et kys.

Deltagerne fik et stykke mørk chokolade venligst sponsoreret af chokoladegiganten Cadbury, og den overraskende reaktion var tydelig hos både mænd og kvinder. Chokoladens velvære-faktor er velkendt blandt forbrugerne, og det er desuden sat i forbindel­se med frigivelsen af serotonin i hjernen – et stof, der fremkalder behagelige følelser. Men alligevel er for­skerne overraskede over udfaldet. Dr. Lewis siger: ”Disse resultater overraskede os i høj grad – og gjorde os nysgerrige. Vi havde klart forventet, at chokolade – og specielt mørk chokolade – ville øge hjerterytmen på grund af dets indhold af meget stimulerende stoffer, men ingen af os havde regnet med hverken varigheden eller styrken af chokoladens effekt på hjernens funktion”.

Det er muligt – men et kys giver et bedre resultat i slankeregnskabet end chokolade… 

Læs også
Chokolade er rigtigt godt for dig – i små mængder
Hvorfor får jeg pludselig trang til chokolade?
Kakaoekstrakt uden sukker er godt for diabetikere
Få det dårlige humør væk på to minutter – med chokolade…
Godt humør forebygger hjertesygdom og forhøjet blodtryk
Arginin til et sundt hjerte, normalt blodtryk og et bedre sexliv