Sund kost og livsstil

Chokolade er rigtigt godt for dig – i små mængder

Der er gode nyheder til alle chokoladeelskere: Nu har forskerne fundet beviser for, at chokolade i små mængder er rigtigt godt for dig.

  • Chokolade er den rigeste kilde til kræftforebyggende og aldershæmmende antioxidanter, der findes! Forskere har målt ORAC-værdien (Oxygen Radical Absorbance Capacity) ved en lang række føde­varer og er kommet frem til, at mørk chokolade har 13.120 ORAC-enheder pr. 100 g – og det er 14 gange mere end broccoli, som har 890 ORAC-enheder pr. 100 g. ORAC-testen måler en fødevares evne til at gøre det af med de skadelige frie radikaler.
  • Chokolade er rigtigt godt for dig - i små mængder
    Chokolade indeholder de samme superstærke flavonoider som grøn te. Flavonoider er polyfeno­le antioxidanter, der er 100 gange så stærke som C-vitamin. De medvirker til at reducere risiko­en for hjerteanfald og kræftsygdomme.
  • Hvis du spiser chokolade, kan du reducere risikoen for at få Alzheimers, leddegigt og allergi. Et af de flavonoider, der findes i chokolade, proanthocyanidin, beskytter hjernevævet, blokerer for dannelsen af enzymer, som giver betændelse, og fungerer som antihistamin.
  • Ligesom olivenolie kan det naturligt forekommende fedt, som findes i kakaobønnen, øge blo­dets indhold af HDL-kolesterol, som er godt for dit hjerte, og samtidig sænke indholdet af det karforsnævrende LDL-kolesterol.
  • Chokolade er rigt på jern, som hindrer blodpladerne i at klumpe sammen. Det holder også arte­rierne fleksible og øger blodstrømmen og er dermed med til at holde dit blodtryk i skak.
  • Husk, at jo større kakaoindhold der er i en chokolade, jo mindre sukker og fedt er der.

Læs også
Mørk chokolade er sundt og livsforlængende
Chokolade er godt for dit hjerte
Få det dårlige humør væk på to minutter – med chokolade…
Chokolade virker bedre end et kys
Hvorfor får jeg pludselig trang til chokolade?
De skjulte fordele ved at spise mørk chokolade