Naturmidler Sund kost og livsstil

Chlorella: Klorofyl i alger holder dig sund

De færreste er klar over, hvor vigtigt klorofyl er for menneskets kropsfunktioner. Bl.a. kan stoffet medvirke til at holde antallet af røde og hvide blodlegemer højt, fordi klorofyl ligner pigmentet i menneskets blod. Den eneste forskel er, at vi har jern i blodet, og planterne har magnesium, så klorofyl har en grøn farve, mens blodet er rødt.

Klorofyl er også naturligt antiseptisk – dvs. at det har evnen til at dræbe forskellige bakterier. Og klorofyl kan være en stærk immunstimulator, som yderligere hjælper kroppen med at udvikle den styrke, den har brug for, til at afværge virus- og bakterieangreb.

Det er kun meget få, der er rendyrkede i deres kostvalg, men vi skal alle være mere påpasselige med, hvad vi spiser – nu i højere grad end tidligere. Og hvis man ikke kan spise rene fødevarer, er det af afgørende betydning, at man inkluderer noget i kosten, som kan medvirke til at filtrere de farlige stoffer, kroppen optager via kosten, fra. Det bedste tilskud er en encellet ferskvands-alge ved navn chlorella.

Chlorella har en række funktioner af afgørende betydning for et optimalt helbred, herunder at forsyne kroppen med stort set alle de næringsstoffer, den har brug for, og desuden er algen i stand til at fjerne miljømæssige og kostrelaterede giftstoffer fra kroppen. På grund af det høje indhold af hovedindholdsstoffet klorofyl kan du ved at gøre chlorella til en del af din kost og få en af dine daglige anbefalede portioner af grønsager.

Læs også
Chlorella – plantecellen, der helbreder og beskytter
Chlorella: Ofte stillede spørgsmål
Byggræs – en vigtig kostfaktor, især for diabetikere
Alger – mikroskopiske organismer med masser af næring
Magnesium og zink kan gavne ved kronisk træthedssyndrom

Kilde
Michael E. Rosenbaum, M.d., specialist i kronisk træthedssyndrom og afgiftning