Folkesundhed Naturmidler Urter og krydderier

Nigella – det vigtigste frø, du kan putte i munden

Nigella sativa er et lille sort frø, der kan en hel masse. Med alderen bliver det vigtigere og vigtigere for at bevare et godt helbred, at vores immunforsvar reagerer stærkt. Forskning viser, nigellafrø (sortkommen) er særligt effektivt, fordi det indeholder en bred vifte af aktive stoffer, som er stærke nok til at kickstarte dit immunsystem og modvirke selv de mest alvorlige trusler mod dit gode helbred – de mest bekymrende for nutidens mennesker, nemlig kræft og kredsløbssygdomme.

Nigella fås både som frø, kapsler og olie

Dette stærke frø har fået sit gode ry gennem århundreder. Det er omtalt i de ældste lægebøger, vi kender til, og traditionel kost er baseret på det.

Egenskaber

Nigella

  • virker som en stærk antioxidant
  • fremmer en sund immunforsvarsreaktion (beskytter hjerte og kredsløb)
  • øger væksten i sunde knoglemarvsceller med 250 % ved forsøg på rotter og mennesker
  • øger produktionen af interferoner, de proteiner, der produceres og frigives af dine celler som reaktion på patogener (vira, bakterier, parasitter og svulstceller)
  • stimulerer den type hvide blodlegemer, du har flest af i kroppen – neutrofile granulocytter. Disse celler ved, hvordan de skal ramme kræftceller, inden disse formerer sig og udvikler sig til skadelige svulster
  • understøtter hele din krop ved at fremme produktionen af immunforsvarsceller, knoglemarv og naturlig interferon. Selv for mennesker, der er i tiptop form, kan regelmæssig indtagelse af sortkommenolie i høj grad øge vitaliteten og velbefindendet!

Nigella fås både som frø, kapsler og olie

Hvordan får jeg mest ud af nigella?

Nigellafrøolie er den mest effektive form, fordi olie er mere koncentreret end hele frø, og olien optages bedre. Og fordi den koncentrerede olie virker så kraftigt og absorberes så hurtigt, har du kun behov for ½ teskefuld. De fleste sundhedseksperter og naturlæger anbefaler, at man tager ¼-½ teskefuld af olien 2-3 gange dagligt, hvis man vil opnå en behandlingsmæssig virkning – på tom mave før måltiderne og inden sengetid.

Nigella fås som olie, frø og i kapsler – vælg den form, der virker bedst for dig! Produkterne kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Nigella fås både som frø, kapsler og olie

Læs også
Nigella – det hemmelige vidundermiddel
Nigellafrø – faraonernes styrkende kraft
Nigellafrø reducerer risikoen for en række sygdomme
Nigellafrøolie hjælper mennesker og dyr
Nigellafrø kan afhjælpe fedme-relaterede sygdomme
Nigellafrøolie mod COVID-19?