Folkesundhed Proteiner

Sterilitet hos mænd kan skyldes mangel på protein

Årsagen til, at mænd er sterile, kan være, at deres sædceller ikke kan “hænge fast” på kvindens æg. Sterilitet hos mænd kan meget vel skyldes mangel på ét bestemt protein, der normal findes på sædcellens overflade, skrev tidsskriftet New Scientist i 1998.

Sterilitet hos mænd kan skyldes mangel på proteinForskerne undersøgte en gruppe mænd, som er sterile, uden at man har kunnet finde årsagen til det. Det viste sig, at mændenes sæd indeholdt under 30 % af den normale mængde af et specielt protein, kaldet P34H, som sørger for, at sædcellen kan binde sig til ægcellen.

Ifølge forskerne kan man udvikle en teknik, der gør det muligt at gøre sædcellerne potente igen – så de i hvert fald kan bruges i reagensglasbefrugtning. Løsningen er at dække overfladen af sædcellerne med en opløsning af P34H. Dermed skulle sædcellerne kunne få “fodfæste” på ægcellerne, så manden er i stand til at blive far.

Amino-Complex Valleprotein fra Natur-Drogeriet A/S fås i tre varianter: 400 g og 900 g pulver med 78 % protein, samt en 400 g instant version med 77 % protein. Alle produkter kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Valleprotein – fantastisk til lidt af hvert
Amino-Complex Valleprotein – det protein, du har brug for!
Amino-Complex Valleprotein
Barnløshed (sterilitet/ufrugtbarhed)
Antioxidanter viser potentiale mod ufrivillig barnløshed
Rigtig kost kan hjælpe barnløse kvinder
Dårlig sædkvalitet hos far kan give alvorlige sygdomme hos barnet