Fordøjelsesproblemer Naturlægemidler

Sennes til din fordøjelse

Sennes – historisk set

Den første medicinske dokumenta­tion for sennes (Cassia Angustifolia) stammer ligesom planten selv fra den arabiske kultur­kreds. I det 9. århundrede e.Kr. nævner den libanesiske læge Serapion den Ældre denne plante, og noget senere henviser den egyptiske læge Isaac Judaeus til, at ”sennesmidlet fra Mekka er det ypperligste”. Hvilken betydning sennes havde i det arabiske middel­alders medicin, fremgår også af, at araberne ikke blot har overleveret os viden om plantens virkning, men også dens navn.

I 1500-tallet blev sennesblade anbefalet af Theophrastus Bombastus von Hohenheim, der opnåede berømmelse under navnet Paracelsus.

Hvad kan sennes?

Flere og flere mennesker lider af træg mave og vanskelig fordøjelse – et forhold, der ofte er ledsaget af utilpashed, træthed, manglende virkelyst, et generelt ringere velbefindende og ofte også vægtproblemer.

Sennes er et urgammelt sundhedsmiddel – også for det moderne menneske. Det virker helt naturligt normaliserende på mave- og tarmfunktionerne fra mildt løsnende til stærkt afførende alt efter den indtagne mængde.

Gennem regelmæssig fordøjelse bliver hele organismen beskyttet mod forstyrrelser, der har deres oprindelse i urent blod, stofskiftet bliver stimuleret, overflødigt fedt udskilt. På denne måde virker sennes direkte affedtende/slankende og får derved også en effektiv virkning på uren hud.

Ved sin stimulerende virkning på stofskiftet kommer sennes også til at virke imod opstød og for megen mavesyre.

Thea Go’ – sennes til din fordøjelse

Thea Go’ består af tørrede, findelte frugtbælge og blade fra specielle vildtvoksende Cassia Angustifolia-arter, der gror i Sydindiens Nilgiri Bjerge. På et internationalt videnskabeligt symposium i Tyskland maj 1987 blev det bekræftet, at indholdsstofferne i Thea Go’ virker som et ideelt mave- og afføringsmiddel.

Korrekt dosering består i så lidt som muligt, og netop så meget som nødvendigt. Det anbefales at følge doseringen på etiketten nøje.

Forhandles af Natur-Drogeriet A/S som tabletter og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Læs også
Thea Go’ – mavens ven nr. 1
Forbrugererfaring: Thea-Go’ til fordøjelsen
Hørfrø til en velfungerende fordøjelse
Bitterens historie – en fremmer af sundhed og velvære
Maven – sådan holder du den sund via kosten

Kilde
Magasinet SUNDHED & VELVÆRE