Diabetes Kosttilskud

Curcumintilskud forebygger udvikling af diabetes

Tilskud af curcuminekstrakt kan måske medvirke til at forebygge mod udvikling af Type II-diabetes blandt mænd og kvinder med forstadier til sygdommen, viser resultaterne af et forsøg offentliggjort i Diabetes Care.

237 personer med forstadier til diabetes blev tilfældigt inddelt i grupper, der fik enten placebo eller tre curcumin-kapsler à 240 mg curcuminoider to gange dagligt i en periode på ni måneder. Fysisk undersøgelse foretaget ved forsøgets start og efter henholdsvis tre, seks og ni måneder gav data på kropsvægt, livvidde, glukosetolerance, insulin-resistens, glykeret hæmoglobin, C-peptid og andre faktorer.

Ved forsøgets afslutning havde 16,4 % af de deltagere, der fik placebo, udviklet diabetes. Blandt dem, der havde fået curcumin var der ingen tilfælde af diabetes. I curcumingruppen kunne man konstatere en bedre funktionalitet i betacellerne (de celler i bugspytkirtlen, der lagrer og frigiver insulin og C-peptid), mindsket insulinresistens og et højere adiponektinniveau end placebogruppen.

Ifølge forskerne kan curcumin formentlig forebygge, at forstadier til diabetes udvikler sig til egentlig sygdom ved at opretholde en sund funktion i betacellerne. De bemærker desuden, at den forøgelse af adiponektin, man så hos curcumingruppen, medvirker til at reducere omfanget af inflammation, som er årsag til nedbrydning af betaceller.

Natur-Drogeriet A/S forhandler Curcuma kapsler med 90 og 360 stk., samt varianten Curcuma Black med tilsat sort peber for bedre optagelse. Alle produkter kan købes Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Curcumin til dit blodsukkerniveau og nervesystem
Gurkemeje forebygger hjertesvigt forårsaget af diabetes
Nutraceutiske stoffer er med til at forlænge din levetid
Gurkemeje – en stærk antioxidant
Curcuma – et interessant alternativ til ingefær
Curcumin har en positiv indvirkning på kræftsygdomme
Ingefærpulver er gavnligt ved diabetes
Rødder og knolde – jordens medicin

Kilde
Diabetes Care, 2012.