Kosttilskud

Pollen – holistisk plantemedicin

Pollen kan med rette kaldes for holistisk plantemedicin. Læs om det skønne produkt og dets mange virkninger.

Hvad er blomsterpollen?

Blomsterpollen (også kaldet blomsterstøv) er plantens hanlige kimceller, der fra naturens side er udstyret med en overflod af biologiske virkningsstoffer. Det indeholder aktive elementer (aminosyrer og fermenter), som er uundværlige for det menneskelige stofskifte og proteintransformationen, og som vores traditionelle næringsmidler ikke altid tilfører kroppen i tilstrækkelige mængder. Blomsterpollen indeholder i koncentreret form de livsvigtige vitaminer i hele vitamin B-kæden, C- og D-vitamin, rutin (også kaldet “ungdommens vitamin”, fordi det forhøjer blodgennemstrømningen i kapillærerne og gør blodkarrene smidige), caroten, biotin og hormoner, hvis optagelse er så godt som total.

Pollen - holistisk plantemedicin fra honningbierne

De samleivrige bier skal vi ikke kun takke for honningen, men også for, at de samler blomsterpollen, som de endda beriger med nogle virkningsstoffer. Ifølge den nyeste forskning kan dronningebiens uhyre arbejdsydelser og lange liv spores tilbage til hendes forbrug af blomsterpollen. Adskillige forskere er enige om, at blomsterpollen også for mennesker er en livs- og energigivende sundhedskilde.

Virkning

Pollen befordrer det biologiske stofskifte, aktiverer organerne, påvirker kredsløbet på en naturlig måde og forhøjer modstandskraften. Pollen modvirker træthed og øger koncentrationsevnen. De æteriske olier, som forefindes i pollen, har antibiotisk virkning og har en god indflydelse på fordøjelsessystemet (tarmbetændelse og gastritis). Pollen har gjort sig særdeles bemærkelsesværdigt ved leversygdomme, da de 20 aminosyrer og B-vitaminer, som det indeholder, genopretter den mangelfulde proteinligevægt. Mennesker med leverlidelser bør derfor, med kortere afbrydelser, løbende indtage pollen.

En erfaring, som er kommet mange til gode, er pollenkornenes gode virkning på nedbrydelsen af cellulitis, bedre kendt som appelsinhud.

Omtrentligt indhold pr. 100 g pollen-granulat

Aminosyrer Mineraler  (værdierne varierer alt efter pollenarten)
Isoleucin 4,7 g Kalium 25 % Silicium 5 %
Leucin 6,0 g Magnesium 6 % Fosfor 5 %
Lysin 6,0 g Calcium 7 % Svovl 1 %
Methionin 1,7 g Kobber 2 % Klor 0,8 %
Phenylalanin 3,5 g Jern 10 % Mangan 1,4 %
Threonin 4,5 g Vitaminer
Valin 6,0 g Provitamin A
Tryptofan spor B1, B3, pantotensyre, B6 B12, PP-faktor
Arginin spor C-, D- og E-vitamin
Glutaminsyre spor Folsyre

art-pollen

I proteinforbindelserne er der også nogle, der er betydningsfulde for bloddannelsen og for det centrale og perifere nervesystems funktion.

Det lyder forkert, men mange mennesker, som lider af overfølsomhed som høfeber mm. har løst deres problem med 1-3 tsk pollen pr. dag, hvilket samtidig gør, at man ikke dagligt behøver at indtage vitaminer.

De hormoner, der findes i pollen, har en gunstig virkning på prostata og kan derfor anbefales ved prostataforstørrelser, prostatitis og potensforstyrrelser. I det hele taget stimulerer pollen både mandlige og kvindelige kønskirtler, hvorved også alderdomsprocessen forhales, især hos kvinder. I mange tilfælde kan kvinders problemer med forstyrrelser i hormonbalancen afhjælpes, og ved forskellige alderdomslidelser, selv åreforkalkning, har man set en betydelig forbedring.

Hvordan indtager man pollen? 

Pollen er et rent naturprodukt uden nogen former for kemiske tilsætninger og er derfor letfordøjeligt. Selv nogle få gram indeholder flere millioner pollen. Derfor er det tilstrækkeligt dagligt at tage 1-3 tsk rent eller med væske (mælk, saft eller lignende). Det kan anbefales at tage pollen sammen med honning – ikke alene forbedrer det smagen, man underbygger også virkningen.

Man opnår resultater i løbet af 10-14 dage. Det kan især anbefales ældre mennesker at indtage pollen regelmæssigt, dog med kortere afbrydelser (hver tredje måned en pause på 14 dage).

Pollen fås som 200 g granulat i en almindelig og en økologisk version.

Læs også
Pollen – superfødevare for alle pengene
Pollen – hvorfor er det så vigtigt?
Pollen kan være med til at lindre allergi
Pollen kan forebygge mange sygdomme
Bierne producerer virksomme naturlægemidler
Propolis – biernes eget forsvarssystem
Cellulitis: Sådan slipper du af med appelsinhuden!