Kosttilskud Sund kost og livsstil Vitaminer & Mineraler

Kosttilskud indgår i en sund livsstil

En metaanalyse offentliggjort i Nutrition Journal konkluderer, at brugen af kosttilskud i højere grad er et led i en sund livsstil end en vej til at kompensere for dårlige spisevaner og mangel på motion.

“Ved at sammenstille de tilgængelige data vedr. sundhedsvanerne for de deltagere, der tog kosttilskud, fik vi langt større indsigt i de positive livsstilsvalg for det store segment – op mod 2/3 – af den amerikanske be­folkning, som tager tilskud”, siger forfatter til forsøgsrapporten Annette Dickinson, PhD. Beviser fra adskil­lige forsøg viser, at kosttilskudsbrugere har større tendens end ikke-brugere til at tillægge sig positive sund­hedsvaner, fx at spise sundere, motionere regelmæssigt, holde en sund kropsvægt og undgå tobak. “Kosttilskudsbrugere har typisk sunde vaner, som de følger hver dag, og mange holder sig til deres kosttil­skudsprogram i årevis”, tilføjer medforfatter Douglas McKay, ND.

Kosttilskud - som fx Maximum - indgår i en sund livsstil

Dr. Dickinson og dr. McKay har påvist, at hvis man kun forlader sig på kosten for at opnå de næringsstoffer, man har brug for, resulterer det i et indtag, der ligger under den anbefalede dagsdosis  for mange af næringsstofferne. Denne status blev forbedret med 50 % ved indtagelse af berigede fødevarer og yderligere ved indtagelse af kosttilskud.

Læs også
Kosttilskud – vigtigere, end du tror
Kosttilskud mindsker risikoen for kroniske sygdomme
Kosttilskud kan styrke hukommelse og forarbejdning af data
Kosttilskud mod overvægt
Lev sundt og få 12 år mere!
Hvor spiser man mest sundt?
Livsstilsændringer kan bremse udviklingen af prostatakræft
Kosttilskuds betydning for diabetikere
Multivitaminer virker på hele din krop og din helse
Carsten Vagn-Hansen: Medicin, mad og kosttilskud

Kilde
Nutr J, 6. februar 2014;13(1):14.