Magnesium

Magnesium til ældre mødre

Hos 22 kvinder med et normalt graviditetsforløb faldt blodets indhold af både ioniseret og samlet magnesium betydeligt, jo ældre de vordende mødre var.

Ni af de 31 forsøgsdeltagere udviklede præeklampsi (svangerskabsforgiftning) ved nedkomsttids­punktet. Det totale indhold af magnesium faldt betydeligt hos denne gruppe kvinder i løbet af det andet trimester sammenlignet med magnesiumindholdet hos kvinder med en normal graviditet.

Disse data beviser, at der sker en reduktion i mængden af ioniseret magnesium og i den totale mængde af magnesium­ hos raske kvinder, jo senere i livet graviditeten indtræffer, og de underbygger andre under­søgelsesresultater, der viser, at der er en unormal magnesiumbalance hos kvinder, som senere i for­løbet udvikler svangerskabsforgiftning.

Magnesium findes i næsten alle fødevarer – og særligt i grønne bladgrønsager, bælgfrugter, mørk chokolade, nødder, fuldkornsprodukter og mælk. Skal der større mængder til, findes der kosttilskud, fx magnesium i tabletter fra Natur-Drogeriet A/S. Produktet kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Magnesiumtilskud til ældre mødre

Læs også
Magnesium – kvindernes mineral?
Magnesiummangel – mulige konsekvenser
Magnesium gavner mere, end du måske går og tror
Magnesium mod benkrampe – og meget andet
Svangerskabsforgiftning kan måske hindres med C- og E-vitamin
Selen kan nedsætte risikoen for svangerskabsforgiftning

Kilder
Standley CA et al. Serum Ionized Magnesium Levels in Normal and Preeclamptic Gestation. Obstetrics and Gynecology, 1997;89(1):24-27.