Magnesium

Magnesium hjælper mod klyngehovedpine

En særlig form for hovedpineanfald, kaldet klyngehovedpine, der næsten udelukkende forekommer hos mænd, har vist sig at kunne behandles med mineralet magnesium. Det drejer om såkaldt cluster-hovedpine eller klyngehovedpine, der kaldes sådan, fordi den viser sig som kortvarige anfald, der kommer igen og igen i nogle perioder, mens de lader patienten i fred i andre perioder.

Magnesium hjælper mod klyngehovedpineI sin mest karakteristiske form viser cluster-hovedpine sig ved anfald af hovedsmerter i den ene side af hovedet, ofte bag ved eller over øjet. Smerterne jager og dunker og kan stråle ud til kæberne. Et anfald kan vare fra ca. minutter til nogle timer. Men hovedpinen kan komme igen flere gange i døgnet.

En undersøgelse har vist, at ca. halvdelen af alle de mænd, der lider af cluster-hovedpine også mangler magnesium, hvis man skal dømme ud fra blodprøver.

Et eksperiment med to hovedpineofre viste, at smerterne forsvandt i samme øjeblik, de fik en magnesiumopløsning direkte i blodet.

Eksperterne mener, at hovedpinen opstår, fordi nogle blodkar i hovedet trækker sig sammen. De mener, at magnesium får blodkarrene til at udvide sig igen og dermed letter på symptomerne. Det ventes, at behandling med magnesium vil kunne hjælpe op mod en tredjedel af alle mænd, der lider af cluster-hovedpine.

Læs også
Magnesium kan afhjælpe hovedpine
Hovedpine og aspartam
Magnesium: Også et våben mod stress
Magnesium og inflammation
Magnesium øger knoglemineraltætheden
Japansk Pebermynteolie mod hovedpine
Tanacin – naturens værn mod migræne