Magnesium

Magnesium og inflammation

I en undersøgelse på 3.713 kvinder efter overgangsalderen (59-79 år) fandt man, at indtagelse af magnesium var omvendt forbundet med visse biomarkører for inflammation og endothelial dysfunktion.

Magnesium kan modvirke inflammationForfatterne konkluderer, at et højt magnesiumindtag er forbundet med lavere koncentration af markører i blodet for inflammation og endothelial dysfunktion hos kvinder efter overgangsalderen.

Magnesium er et alsidigt mineral, der bl.a. medvirker til at mindske træthed og udmattelse og bidrager til et normalt energistofskifte, nervesystemets normale
funktion og en normal muskelfunktion. Desuden er mineralet med til at vedligeholde normale knogler og tænder. Mange mennesker, der lider af natlige kramper i benene, har god effekt af at indtage magnesium lige inden sengetid – det kan hjælpe med at reducere kramperne.

Magnesium fra Natur-Drogeriet A/S i bøtte med 90 tabletter à 200 mg kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Læs også
Mangler du magnesium?
Magnesium beskytter mod inflammation og endothelial dysfunktion
Magnesium kan mindske risikoen for at dø af hjertesygdom
Magnesium – kvindernes mineral?
Magnesium gavner mere, end du måske går og tror
Fakta om magnesium
Magnesium: Antistress-mineralet
D-vitamin reducerer inflammation

Kilde
Chacko SA, Liu S et al. Relations of dietary magnesium intake to biomarkers of inflammation and endothelial dysfunction in an ethnically diverse cohort of postmenopausal women. Diabetes Care. 2009.