Kosttilskud Sund kost og livsstil

Chili modvirker svampe i kroppen

Chili modvirker svampe i kroppenForskere ved et hospital i Manila på Philippinerne har ved reagensglas forsøg opdaget, at udtræk af Capsicum frutescens, en art af chili, der på Philippinerne kaldes siling labuyo, har en signifikant aktivitet mod de to svampe Trichophyton mentogrophytes og Candida albicans.

Udtrækket blev fremstillet ved at hakke et bundt frisk chilipeber og lave forskellige koncentrationer fra 0,25 g/ml til 1 g/ml. Selv den laveste koncentration (0,25 g/ml) af udtrækket var i stand til fuldstændigt at udrydde T. mentogrophytes. Svampen forsvandt fra de plader, der var podet med Candida albicans – i forskellig udstrækning afhængigt af mængde. Peberudtrækket var klart svampedræbende mod Candida albicans, men ikke så stærkt som clotrimazole.

Økologisk chili fås fra Natur-Drogeriet A/S – og hvis du gerne vil undgå den brændende fornemmelse, men stadig ønsker den sundhedsfremmende virkning, kan du få chili i kapsler i form af produktet BODY-HEAT. Du kan også nyde en kop dejlig, stærk ChiliForm-te med chili og en række andre velgørende urter, bl.a. anis og lakridsrod. Alle produkter kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.Chili modvirker svampe i kroppen

Læs også
Gærsvampe og parasitter – de ubudne gæster
Svampe – sådan får du bugt med dem
Chili – en stærk ven på mange fronter
Syv gode grunde til, at din krop elsker chili
Body-Heat: Alle fordelene ved chili uden den brændende smag
Chiliform – te med power
Radiser – velsmagende svampedræbere

Kilde
Goldman EL. Chili Peppers: Taste Great, Kill Fungus. Skin & Allergy News, maj 1998;39.