Kosttilskud Naturlig støtte til vægttab

Rød chili som slankemiddel

Antallet af svært overvægtige stiger markant på verdensplan, og det gør jagten på et effektivt slankemiddel mere intens – her kommer chili ind i billedet!

Med 50% af europæerne og 62% af amerikanerne betegnet som overvægtige er der al mulig grund til at fokusere på alt, hvad der kan hjælpe på denne fedmeepidemi. Der er 5 områder, man kan påvirke, hvis man vil tabe sig:

  1. Body-Heat med chili - glimrende som slankemiddeløge fedtforbrændingen
  2. hæmme proteinfordelingen
  3. undertrykke appetitten/øge mæthedsfornemmelsen (fylde)
  4. blokering af fedtdepoter
  5. regulere humøret (“trøstespisning”)

Capsaicin fra rød chili synes at kunne være et slankemiddel, med virkning via flere af ovenstående områder. En laboratorieundersøgelse på dyr fra National Chung Hsing University i Taiwan fandt, at capsaicin kan hæmme væksten af fedtceller.

En ny lille undersøgelse – hvor capsaicin var tilsat foderet til dyr – viser, at virkningen kan være via proteiner, der styrer fedtforbrændingen. Fem uger gamle rotter blev fodret med stærk fedtholdig kost med henblik på at fremkalde fedme; de fik også capsaicin (10 mg pr. kg legemsvægt) eller saltvand (kontrol) i 9 uger. Resultaterne viste et 8 % fald i kropsvægt hos capsaicin-fodrede dyr sammenlignet med kontroldyr (saltvand). Desuden var der en ændring i proteinsammensætningen i fedtvævet. 10 proteiner blev opreguleret og 10 nedreguleret efter tilskud af capsaicin. De fleste af disse proteiner kunne man identificere som værende forbundet med lipidmetabolismen.

Læs også
Syv gode grunde til, at din krop elsker chili
Capsaicin til dit vægttab!
Chili kan fremme insulinkontrollen
Body-Heat kapsler med chili – sæt gang i forbrændingen
Body-Heat – en genvej til vægttab
Unik Spirulina – verdens bedste slankepille
Forbrugererfaring: Body-Heat gav et fantastisk vægttab

Kilde
Journal of Agricultural and Food Chemistry 2007. Bd 55; side 1730-1736).
Journal of Proteome Research, 2010. 9,6: s. 2977-2987.