Naturlig støtte til vægttab

Blæretang kapsler medvirker til vægttab

Det nye håb til alle, der kæmper med kiloene, kommer fra havet: Japanske kemikere har i blæretang fundet en substans (fucoxanthin), der kan smelte bugfedtet væk og få oppustede maver til at trække sig sammen. Indtil videre har det ganske vist kun fungeret på rotter og mus, men forskerne er overbeviste om, at de i fremtiden vil kunne udvikle en slankepille til mennesker, der vil være helt uden bivirkninger.

“Det var til at græde over. Dagen lang proppede jeg mig med chokolade, pizza, kage og slik. Jeg kunne ikke passe noget af mit tøj. Jeg brugte størrelse 56. Tyk, fed, lasket, hviskede folk i bussen”, husker Anja Karstens. Syersken fra Essen i Tyskland vejede over 100 kg – og hun er kun 1,64 m høj. “Allerede som barn var jeg for tyk. Det var min mors skyld. Hun gav mig altid chokolade og is, når jeg bad om det, og lavede mine yndlingsdesserter”.

Trang til fede sager er resultatet af en ubalance i energiomsætningen, hvorved lagringen af fedt fører til overvægt, øget blodtryk, forhøjet indhold af kolesterol i blodet, øget urinsyreindhold i blodet og diabetes optræder ofte i forbindelse med overvægt. Men disse risikofaktorer bliver ofte bedret i takt med. at man taber sig – og kan endog helt forsvinde.

De overflødige kilo påvirkede ikke kun Anja Karstens psykisk, men gjorde hende også fysisk syg. “Det var, da jeg ventede Bettina. Når jeg skulle op ad en trappe, tabte jeg fuldstændigt pusten, og mit blodtryk var alt for højt. To gange måtte jeg med udrykning til hospitalet”, fortæller hun. Lægernes dom var, at hun skulle tabe sig 30 kilo, og hun fik derfor kun mineralvand og to æbler om dagen. “En katastrofe – dag og nat knurrede min mave af sult. Jeg kunne ikke sove om natten for sult. I al hemmelighed sneg jeg mig hen til bageren og spiste halve kager ad gangen”. Efter fire uger var kuren forbi. Anja blev afvist som et håbløst tilfælde. Og så gik det ellers videre med kager, pizza, marcipan, cola og chips. “På det tidspunkt var der 40 graders varme i Essen, så jeg besluttede mig for, at sådan kunne det ikke blive ved med at gå. Jeg kunne ikke vise mig i en swimmingpool, så jeg lå bare i sengen og gispede af varme”.

Hendes praktiserende læge slog fast, at Anja Karstens stofskifte kørte på laveste blus. Han anbefalede Blæretang kapsler, som indeholder brune alger (Fucus vesiculosus). “Brune alger stimulerer skjoldbruskkirtlen. Derved forbrænder kroppen mere fedt, og fedtlagrene bliver nedbrudt”, forklarer dr. Heribert Schmilz fra Hamburg. Den vægtreducerende virkning af blæretang kan føres tilbage til jodindholdet i planten. Jod oplagres i skjoldbruskkirtlen og indbygges i dens hormoner. Tilskud af jod regulerer basalstofskiftets hastighed og dermed også kalorieforbrændingen. Fedtdepoter nedbrydes – med vægttab til følge.

Anja Karstens: “Jeg kunne mærke, at jeg blev meget mere aktiv, når jeg tog Blæretang kapsler. Den der blytunge træthed forsvandt”. I dag – mindre end et år senere – har hun næsten nået sin idealvægt. Hun vejer kun 60 kg – og hun behøver ikke mere føle sig sulten. Naturligvis er hun nødt til at holde sig fra de ting, der feder: Chokolade, pizza og kager. I stedet spiser hun masser af magert kød, frugt og grønt.

Læs også
Tang er meget næringsholdigt
Alger – mikroskopiske organismer med masser af næring
Vægttab med proteinrig kost
Blæretang kapsler har flere helsevirkninger
Blæretang sænker den glykæmiske reaktion
Blæretang kan fremme udskillelse af tungmetaller
Capsaicin til dit vægttab!