Naturlig støtte til vægttab

Hvorfor bliver man tyk af for lidt protein?

Protein er et livsvigtigt stof, men din krop er ikke selv i stand til at producere det, så du skal have det tilført via kosten hver dag. De proteiner, der er i kosten, bliver omdannet til aminosyrer i krop­pen. Og af disse aminosyrer danner organismen derefter sin kropsprotein.

I gennemsnit forbruger vi dagligt ca. 1 gram protein pr. kg kropsvægt. Kun når der er nok protein til stede, kan fx enzymerne udløse de biokemiske raktioner, som styrer de hormonelle processer i kroppen.

Musklerne er kroppens proteinlager. Er der for lidt protein, henter kroppen fra musklerne og forbru­ger det. Når det sker, nedbrydes der muskelmasse. Men mindre muskelmasse betyder desværre også et lavere energibehov. Og det må ikke ske under en kur, for musklerne henter deres energi bl.a. fra fedtcellerne. Ganske vist er musklerne det eneste væv, som kan forbrænde fedt. Men hvis ”kroppens højovn” er på lavt blus, forbliver fedtet i lagrene. Fedtcellerne kan endog formere sig, og derfor kan man faktisk blive tykkere i stedet for tyndere. Det er derfor vigtigt at bevæge sig, når man er på kur (bevægelse opbygger muskler), og at spise en proteinrig kost (der forhindrer nedbrydning).

Bevægelse giver en god figur – fordi aktive muskler forbrænder fedt. Men du har også brug for en tilstrækkelig mængde protein i næringen.

Kilde
Gesund 2004